Multipla campioana olimpica Elisabeta Lipa (foto) va fi premiata in cadrul celei de-a treia editii a Galei "Sport Star Awards", care se va desfasura, pe 18 octombrie, la Muzeul Olimpic din Lausanne.

Gala "Sport Star Awards" este una dintre cele mai selecte si este organizata de Eurosport, sub patronajul Comitetului International Olimpic, al presedintelui Jacques Rogge, al presedintelui de onoare al CIO, Juan Antonio Samaranch, si al conducatorului Asociatiei Comitetelor Europene Olimpice, Mario Pescante.

Elisabeta Lipa a primit invitatia de a participa la Gala de la Lausanne, cheltuielile de transport si cazare urmand sa fie asigurate de organizatori. Multipla campioana olimpica a mai fost nominalizata pentru Premiul "Femeia anului in sport", oferit de catre "Women’s Sports Foundation", gala de decernare a premiilor urmand sa se desfasoare tot pe 18 octombrie.

Dupa cum se stie, la JO de la Atena, Elisabeta Lipa a castigat, cu echipajul de 8+1 al Romaniei, cel de-al cincilea sau titlu olimpic la canotaj. In urma victoriei de la Atena, Lipa, in varsta de 40 de ani, l-a egalat pe canotorul britanic Steve Redgrave, in ceea ce priveste numarul de titluri obtinute la JO.