Fostul sef al Parchetului Tribunalului Harghita, Neculai Bleoju, va fi anchetat de procurori sub acuzatia de trafic de influenta. Ministrul justitiei, Cristian Diaconescu, a semnat, ieri, cererea Parchetului National Anticoruptie in care se solicita avizul pentru cercetarea lui Neculai Bleoju, acuzat ca l-ar fi favorizat pe omul de afaceri Csibi Istvan.

Bleoju, fost prim-procuror al Parchetului Tribunalului Harghita, a fost destituit in luna aprilie, in urma verificarilor derulate de magistratii inspectori, care au constatat o activitate defectuoasa a acestei institutii, inclusiv in cazul Csibi Istvan.

In cazul favorizarii omului de afaceri Csibi Istvan, au fost verificate opt persoane cu functii de conducere, respectiv magistrati, ofiteri ai Politiei si ai Garzii Financiare.

Tribunalul Harghita a dispus, in urma cu doua zile, mentinerea in arest a lui Csibi Istvan, in dosarul in care este judecat pentru lipsire de libertate, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, loviri si alte violente.

Pana in prezent, procurorii au inregistrat peste zece dosare penale care il privesc pe mafiotul din Harghita sau alte persoane din anturajul sau, care au comis fapte din dispozitia acestuia.