Tom Gallagher, profesor de politici est-europene la Bradford University, declara ca Dan Voiculescu a fost general in serviciul secret al lui Ceausescu * La conferinta de presa din 2 septembrie a.c.

, Voiculescu a pretins ca n-a trecut de gradul de sublocotenent, prezentand o copie dupa livretul sau militar * In cartea sa, "Adevarul despre Crescent", publicata in 2001, Voiculescu a sustinut: "In realitate sunt locotenent major de intendenta, in rezerva"

La data de 14 octombrie 2000, Tom Gallagher, reputat profesor de politici est-europene la Bradford University - Anglia a publicat in "Central Europe Review" un articol intitulat "Return of the Poet"(Intoarcerea poetului), in care a facut o serie de referiri la adresa cantaretului de curte al dictatorului: Adrian Paunescu.

In cuprinsul materialului, se fac referiri si la industriasul Dan Voiculescu, despre care se afirma: "Antena 1, a Romanian private television channel owned by Dan Voiculescu who before 1989 was a prominent member of Ceausescu's intelligence service" (Antena 1, o televiziune romaneasca privata, patronata de Dan Voiculescu, care inainte de 1989 a fost un proeminent membru al serviciului secret

al lui Ceausescu).

In finalul materialului din "Central Europe Review", intr-o nota de subsol, se mai afirma: "Dan Voiculescu was a general in Ceausescu's intelligence service, a fact which is well documented" (Dan Voiculescu a fost general in serviciul secret al lui Ceausescu, fapt foarte bine dovedit de documente).

Aceste afirmatii pot fi gasite de oricine pe Internet la adresa: http://www.ce-review.org/00/35/gallagher35.html. Verificati si va veti convinge!

Pentru cei care nu-l cunosc pe Tom Gallagher, mentionam ca acesta este o autoritate in domeniu, fiind autorul mai multor lucrari despre evenimentele cruciale ale statelor din spatiul balcanic, dintre care mentionam: "Romania dupa Ceausescu - Politicile intolerantei", aparuta la Edinburgh University Press, in 1995.

Daca afirmatia lui Tom Gallagher este reala, ea este foarte greu de dovedit, in cazul in care Voiculescu a fost general acoperit.

Intr-o atare situatie, numai Serviciul de Informatii Externe ar detine proba acestui fapt, insa acesta nu va deconspira niciodata numele ofiterilor acoperiti, aceste informatii fiind considerate "clasificate" intr-o Romanie in care serviciile secrete sunt intesate de fosti ofiteri de securitate.

Declaratia din fata presei

Pe de alta parte, gradul militar al lui Dan Voiculescu reprezinta un mister pentru opinia publica, intrucat informatiile oferite chiar de acesta sunt vadit contradictorii.

Nu mai departe de data de 2 septembrie, cand Dan Voiculescu, presedintele Partidului Umanist Roman, a organizat o conferinta de presa pentru a dovedi, a sustinut el, ca n-a fost securist, acesta a pus la dispozitie ziaristilor prezenti copii dupa livretul sau militar.

Din cuprinsul livretului rezulta ca Dan Voiculescu ar detine gradul de sublocotenent, specialitatea militara 110 (intendenta si finante), grad ce i-a fost acordat printr-un ordin al MFA din 24.01.70. Voiculescu insusi a sustinut la conferinta de presa ca n-a trecut de gradul de sublocotenent.

Cand ziaristii au remarcat ca livretul militar nu mai era actualizat din 1978, Voiculescu a replicat ca imediat dupa ce a terminat ASE-ul, la o distanta de trei luni, "cariera mea militara s-a incheiat".

Este foarte ciudat faptul ca livretul militar prezentat ca proba de Voiculescu nu este actualizat din 1978, cand se stie ca la orice mutare de domiciliu esti obligat sa te prezinti la centrul militar de pe raza domiciliului, pentru a fi luat in evidenta, moment in care ti se aplica o stampila pe act, cu mentiunea de rigoare.

In carte se declara locotenent-major

Ceea ce frapeaza insa in toata aceasta poveste este faptul ca Dan Voiculescu, in cartea sa intitulata "Adevarul despre Crescent", aparuta la Editura Economica in anul 2001, declara la pagina 58: "in realitate sunt locotenent-major de intendenta, in rezerva, in urma satisfacerii stagiului militar cu termen redus si a doua concentrari militare".

Afirmatia autorului a fost facuta in contextul in care acesta s-a considerat "lezat" de faptul ca ziaristul Petre Mihai Bacanu l-a numit "domnul colonel Dan Voiculescu". Iata asadar cum Dan Voiculescu s-a contrazis singur si nesilit de nimeni in privinta gradului militar.