Premierul Adrian Nastase face aproape orice ca sa semene cu mentorul sau politic, Ion Iliescu, in incercarea de a deveni popular pentru a castiga cat mai multe voturi la alegerile prezidentiale din toamna.

"Aproape de oameni, impreuna cu ei". Aceasta deviza electorala, folosita de PDSR si de Ion Iliescu in campania pentru alegerile din 2000, este pusa in practica tot mai des in 2004 de candidatul PSD la Cotroceni, Adrian Nastase.

Premierul a recunoscut vineri seara, la Targu Jiu, intr-o emisiune televizata, ca incearca sa afle din tainele popularitatii presedintelui Iliescu, venind in mijlocul oamenilor.

Intrebat de un telespectator daca va aborda un stil de munca asemanator celui al lui Illiescu, in cazul in care va fi ales presedinte al Romaniei, Nastase a afirmat ca a avut de invatat foarte mult de la actualul sef al statului, dar ca in cei aproape 15 ani de functii de conducere indeplinite - ministru de Externe, presedinte al Camerei Deputatilor, prim-ministru si presedinte al PSD - a invatat

si propriile lectii si are propriile idei, care sunt insa foarte aproape de conceptia presedintelui Iliescu.

Alaturi de "talpa tarii"

In ultimul timp, au inceput sa parvina tot mai multe informatii si imagini cu premierul imbracat lejer, poposind "inopinat" in diferite zone rurale si muncitoresti. Nastase vorbeste deschis cu "talpa tarii", ii intreaba pe tarani si pe muncitori despre nemultumirile si nevoile lor, isi da cu parerea, ia masa pe la gospodarii din sat, mananca acelasi fel de mancare cu minerii etc.

Ultima vizita de acest gen a premierului s-a petrecut sambata dimineata, in lo-calitatea mehedinteana Izverna, cand acesta a participat la deschiderea oficiala a celei de-a 14-a editii a expozitiei de taurine din rasa Bruna - Expo Zoo - 2004. La expozitie, Nastase a vizitat standurile celor 147 de taurine selectate din rasa Bruna, efectiv aflat deja in patrimoniul genetic national.

Cu ocazia acestui targ, a fost organizat concursul de desemnare a celui mai frumos exemplar din zona de munte a Mehedintiului. Concursul este o traditie de 14 ani pentru locuitorii din Izverna. Castigatorii din acest an au fost rasplatiti cu premii chiar de catre Adrian Nastase.