TAROM si Amadeus Global Travel Distribution au semnat o scrisoare de intentie in vederea implementarii de catre TAROM a sistemului de rezervare Altea Sell (Amadeus).

Prin introducerea noului sistem TAROM va face inca un pas in directia modernizarii infrastructurii sale si a serviciilor oferite pasagerilor, proces inceput in anul 2003 prin implementarea rezervarilor on-line. Altea Sell, unul din cele mai avansate sisteme de rezervare din lume, va permite agentiilor TAROM sa proceseze mai eficient cererile pasagerilor.

In plus, sistemul va permite companiei TAROM sa distribuie mai rapid si cu mai multa acuratete, catre agentiile de turism si companiile aeriene partenere, informatii despre orarele sale de zbor, tarifele practicate, disponibilitatea locurilor etc.

Un alt avantaj este faptul ca performantele noului sistem de rezervare vor facilita, din punct de vedere tehnic, aderarea TAROM la oricare din cele trei mari aliante de companii aeriene existente in prezent.

Altea este solutia utilizata de 143 de companii aeriene, inclusiv de cele care fac parte din marile aliante globale, concret 5 din cele 8 membre ale aliantei One World, 8 din cele 15 membre ale aliantei STAR si 2 din cele 6 membre ale Sky Team.

TAROM este a 14-a companie aeriana in Europa Centrala si de Est care adopta sistemul de rezervari Amadeus, alaturandu-se Malev, JAT Yugoslav Airlines, LOT Polish Airlines, CSA Czech Airlines, Croatia Airlines, Montenegro Airlines, Slovak Airlines, Adria Airways, Aero Airlines, Aeroswit Airlines, Air Astana, Air Baltic International si Smart Wings.