Cancelarul german Gerhard Schroeder a respins, ieri, acuzatiile ca reformele economice ale guvernului ii favorizeaza pe cei bogati, aratand ca majoritatea sumelor din impozitele pe salarii provin de la 10% din angajatii cu veniturile cele mai ridicate.

Intr-un interviu acordat postului de radio RBB, preluat de Reuters, Schroeder a declarat ca impozitele angajatilor cu venituri mici au fost reduse la fel de mult ca si cele ale angajatilor cu salarii substantiale in cei sase ani de cand se afla la conducerea guvernului. El a mai spus ca salariatii cu venituri medii si mici contribuie doar in mica masura la fondul acumulat din impozite.

"Legat de corectitudinea sistemului nostru de taxe, as vrea sa subliniez ca cei 10% dintre angajatii cu venituri foarte mari platesc 54% din impozitele pe venit din Germania", a aratat Schroeder, care a fost criticat pentru intentia de a reduce ajutoarele sociale. "Cei 50% de la capatul de jos al tabelului de venituri platesc doar 9% din totalul impozitelor, a adaugat Schroeder.

Guvernul a redus impozitul pe venit pentru angajatii cu salarii mici la 15%, de la 25,9%, in 1998, cand Schroeder a venit la putere. Impozitele pentru angajatii cu salarii mari au fost diminuate de la 53% la 42%.