Gruparea Jihadul Islamic din Irak a anuntat, ieri, pe un site islamist, ca acorda Italiei un ultimatum de 24 de ore pentru a-si retrage trupele din aceasta tara, in caz contrar amenintand ca le va asasina pe cele doua italience luate ostatice saptamana trecuta, transmite AFP.

"Dupa expirarea ultimatumului de 12 ore pe care i l-am acordat lui Silvio Berlusconi, prelungim termenul-limita cu 24 de ore si, in cazul in care Italia nu isi va retrage trupele, vom aplica legea islamica si le vom executa pe cele doua italience", se arata in comunicatul Jihadului Islamic irakian, a carui autenticitate nu a fost verificata.

Comunicatul atribuie Guvernului italian "intreaga responsabilitate" pentru soarta ostaticilor italieni, afirmand ca "gruparea va continua lupta pana la retragerea tuturor necredinciosilor din Irak". Simona Torretta si Simona Pari, angajate ale unor organizatii umanitare din Bagdad, au fost rapite la 7 septembrie, in acelasi timp cu doi cetateni irakieni, angajati ai unor organizatii similare.

Deocamdata, rapirea lor a fost revendicata de gruparea Ansar al-Zawahiri (Partizanii lui Zawahiri), dupa numele lui Ayman al-Zawahiri, adjunctul lui Ussama bin Laden, liderul Al-Qaida.