Cine nu isi mai aminteste de Bombonel? Pana si Adrian Nastase, in cadrul programului de amintiri controlate, ca parte a strategiei de campanie menite sa prezinte electoratului fata umana a premierului.

"La un moment dat, circula o porecla de-a mea: Bombonel. Acum a disparut“, a marturisit el, ieri, intr-un moment liric provocat de lansarea unui volum de caricaturi al graficianului Marian Avramescu, volum a carui prefata a fost semnata chiar de premier.

Nastase considera ca, de-a lungul timpului, a primit porecle "complet neadecvate“, acesta fiind si cazul poreclei "Bombonel“, care s-ar fi datorat, isi explica el, faptului ca nu era dur in reactii.

„Cred ca, de-a lungul vremii, cei care au incercat sa imi puna in portrete anumite trasaturi s-au inselat succesiv. Acest lucru a aparut si in porecle complet neadecvate. La un moment dat circula o porecla de-a mea: Bombonel. Acum a disparut, iar unii considera ca, dimpotriva, sunt prea dur in anumite lucruri.

Altii au incercat sa imi accentueze barbia sau sa sublinieze ca am cateva kilograme in plus“, a explicat Nastase povestind cum s-a luptat cu kilogramele suplimentare prin renuntarea uneori la masa de seara sau la una-doua sticle de bere atunci cand ajungea foarte tarziu acasa.

"Cand esti intr-o echipa, trebuie sa incerci sa tii seama nu numai de lucrurile care iti plac tie, dar si de lucrurile acceptate de altii“, a adaugat Nastase, ilustrand cu o amintire din perioada in care incerca sa o impresioneze pe femeia care avea sa ii devina sotie invitand-o la el acasa, seara tarziu, pentru a asculta muzica de Wagner, iar aceasta - obosita si plictisita - atipea la

fiecare cinci minute.