FC Dinamo a ajuns in prapastie. Campioana “en-titre” ocupa locul 14, retrogradabil, dupa cinci partide jucate in campionat. Bilantul “ciinilor rosii” este catastrofal: patru infringeri si o victorie. Ultimul esec, duminica, in partida cu FC National, scor 0-1. Ocaziile de gol ale dinamovistilor au fost mai degraba intimplatoare, dupa un joc haotic.

FC National, o echipa bine articulata si cu personalitate, a speculat superficialitatea gazdelor, plecind cu toate puncte din “Groapa” si intarindu-si astfel pozitia de lider insolit.

“Eu sint principalul vinovat pentru situatia in care se afla echipa. De fapt, sint mai multe motive, pe care nu pot sa le spun!” - este afirmatia cu care Ioan Andone a produs rumoare la conferinta de presa, dupa meciul cu FC National.

Apoi, “Ando” a continuat sa prezinte motivele “de suprafata” care au iscat actuala criza: “In trecut, din atitea ocazii cite am avut astazi dadeam cinci goluri. Acum nu mai dam nici macar unul. Avem probleme mari. Nu mai e jocul de anul trecut. Ne trebuie mai multa concentrare”. Tehnicianul a evitat sa dezvaluie insa motivele “interne” ale crizei.

Olaroiu: “Fraierilor!”

Comin Olaroiu a fost injurat ca la usa cortului pe stadionul din Soseaua Stefan cel Mare. “Pedofilule!” si “Stelist nenorocit!” - au fost doar doua dintre jignirile care i-au fost adresate tehnicianului dupa terminarea intilnirii. “Oli” a intrat in dialog cu contestatarii, fiind flancat de Andone, care l-a tinut sa nu se incaiere cu fanii.

“Fraierilor!”, le-a replicat “Oli” suporterilor infierbintati. Galeria dinamovista a scandat la finalul partidei numele jucatorilor vinduti in ultima vreme de conducerea clubului: Stoican, Alexa si Barcauan.

Netoiu l-a contrat pe Borcea

In timp ce echipa da rateuri pe teren, in conducere se poarta o adevarata lupta pentru suprematie. La “Recursul Etapei”, vicepresedintele Gigi Netoiu l-a atacat direct pe directorul executiv Cristi Borcea, cel care s-a ocupat in vara de campania de achizitii. “Jucatorii adusi sint de slaba calitate.

N-au valoare sa joace in prima echipa”, a mentionat “Comandatul”, suparat ca n-are drept de semnatura si, implicit, posibilitatea sa-si impuna jucatorii preferati la Dinamo.

Motive nerostite de antrenor

• Conducerea nu i-a adus lui Andone jucatorii solicitati. Au venit, in schimb, fotbalisti impusi de Borcea (finul Dennis Serban, Liviu Ciobotariu); doi dintre fotbalistii doriti de Andone au ajuns la rivali. Cristea a semnat pentru Steaua, iar Burdujan - cu Rapid.

• Jucatorii nu mai au motivatie, dupa ce in sezonul trecut au realizat eventul si au incasat multi bani (in medie, 80.000 de dolari de caciula).

• Citiva dintre fotbalisti isi bat joc de viata extrasportiva, pierzindu-si noptile prin cazinouri.