Madonna, surprinsa in fotografie alaturi de sotul ei, regizorul Guy Ritchie, a "lucrat" enorm la imaginea ei pentru turneul "Reinvention Tour" folosind "Gratarul", dispozitivul inventat de romanul Juliu Horvath pentru intretinerea si tonifierea corpului, al carui "nume de alint" provine de la asemanarea acestuia cu un instrument medieval de tortura.

Gyrotonic Expansion System, denumirea comerciala a aparatului, a ajutat-o pe cantareata de 46 de ani, mama a doi copii, sa se pregateasca pentru cerintele deosebit de solicitante ale aparitiilor de pe scena si i-a facut pe toti sa se intrebe: ce a facut Madonna cu trupul ei de arata asa?

Pielea fetei

Arcadele sprancenelor Madonnei si o asemenea piele neteda a fruntii precum cea a vedetei muzicii pop sunt semne clare ale tratamentului cu Botox (toxina folosita la eliminarea ridurilor). La fel, absenta cutelor verticale dintre sprancene indica apelarea la o asemenea masura estetica, este de parere un expert in piele umana.

Sunt posibile si tratamente faciale repetate cu produse ce contin substante contra imbatranirii, precum Retinova.

Grasimea corpului

Nivelul grasimii corpului Madonnei este in mod vizibil mult scazut fata de media acceptata de medicina. Dr. Sarah Brewer este de parere ca "daca acest nivel este prea mic, femeile sunt intr-un pericol ridicat de a face osteoporoza ori de a avea probleme de fertilitate".

Sanii

Cu toate ca nu a excelat niciodata prin opulenta sanilor, in ultima perioada Madonna scoate la iveala o "bogatie" de invidiat. "Arata ca si cand ar avea implanturi", spune Adrian Richards, specialist in chirurgie plastica. "Acum zece ani sanii ei erau destul de mici si lasati, cu o baza destul de ingusta. Nu ocupau o zona atat de mare de-a lungul pieptului asa cum o fac acum.

E imposibil sa fi capatat acest aspect atragator si "plin" doar cu ajutorul "mamei Natura"".

Picioarele

Sunt poate partea cea mai solicitata, in concerte, a trupului cantaretei. Venele vizibile de pe picioarele vedetei pot fi rezultatul nivelului extrem de scazut al grasimii din organism, ceea ce face ca ele sa devina mult mai proeminente. Pot fi insa si semnul aparitiei unei suferinte varicoase.

Dieta

Madonna urmeaza o dieta alimentara foarte stricta, ce combina cereale integrale, pastai si produse din soia. Dieta interzice consumul de carne, cu exceptia celei de peste, precum si a fainii rafinate sau produselor zaharoase.

Este probabil ca aceasta sa fie cauza unei lipse de calciu ce poate afecta pe viitor sanatatea oaselor, ca si a unei deficiente de vitamina B produsa de lipsa painii din grau. Artista risca, de asemenea, sa capete o anemie severa, din cauza lipsei carnii rosii din alimentatie.