Cea de-a II-a editie a Targului Gaudeamus Carte scolara se va desfasura in perioada 15- 26 septembrie la Casa Radio. Pentru a doua oara Targul Gaudeamus Carte scolara va prezenta, in acelasi timp si in aceeasi incinta, oferta completa de manuale si auxiliare scolare avizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii.

In afara de materialele didactice, in cadrul targului vor fi prezentate numeroase alte lucrari, cuprinse in bibliografia scolara. Vor fi prezente 30 de edituri din tara si zece din strainatate cu reprezentare in Romania.

Programul de manifestari al editiei, derulat sub genericul Forumul cartii scolare, va cuprinde 47 de evenimente mese rotunde, dezbateri, intalniri - adresate in special profesionistilor din domeniile educational si editorial : cadre didactice, autori, bibliotecari, editori si difuzori de carte, dar deschise tuturor celor care pot oferi sugestii pe temele in discutie.

Printre astfel de evenimente care vor avea loc pe parcursul targului sunt dezbaterile Strategia de asigurare a manualelor scolare, Strategii, programe si actiuni pentru stimularea lecturii in scoala, mesele rotunde Manuale si auxiliare didactice pentru limba franceza in viziunea cadrului de referinta european, Bibliotecile, editurile si piata cartii pentru copii.

Pe parcursul targului, toti cei interesati pot beneficia de importante reduceri de preturi la manuale, auxiliare, beletristica. Targul va fi deschis intre orele 10.00 si 18.00, iar sambata si duminica intre 10.00 si 14.00.