La doua luni de la debutul in tururile preliminare, Steaua si Dinamo isi incep, maine, cu adevarat aventura in cupele europene. Infratite cu norocul la tragerea la sorti, care le-a repartizat adversari-vecini, accesibili sau macar egali, cele doua joaca pe o miza uriasa.

Steaua si Dinamo sunt la 180 de minute distanta de o toamna de vis sau de un adevarat cosmar, daca si accederea in grupele Cupei UEFA, in actualele conditii, devine un obiectiv maret.

Numarul de minute pare a fi principala grija si pentru antrenorul Stelei, Walter Zenga, care a atras de multe ori atentia asupra faptului ca echipa sa va juca doua meciuri contra bulgarilor de la TSKA si ca eventuala calificare nu se decide maine: „In cele doua manse, trebuie sa fim concentrati toate cele 180 de minute, este foarte important.

Trebuie sa se inteleaga faptul ca, joi, nu este ultimul meci din Cupa UEFA, ci doar turul”. De asemenea, italianul a avertizat ca nimeni nu este favorit in aceasta dubla mansa: „In Cupa UEFA, nu exista favoriti sau echipe care au prima sansa. Exista sanse egale pentru Steaua si pentru TSKA. Noi spunem ca suntem mai buni ca ei, ei se gandesc ca sunt mai buni ca noi”.

Cu toate acestea, Zenga a tinut sa precizeze ca nu se teme de confruntarea cu bulgarii de la TSKA: „Nu imi este frica de nimeni, insa respect toate echipele. «Frica» nu este un cuvant corect in fotbal, «respect» este cuvantul potrivit”.

Insa, daca startul Stelei in acest sezon a fost digerat, mai usor sau mai greu, de suporteri si ofera destule motive de calcule si sperante, inceputul de campionat al elevilor lui Andone a ridicat multe semne de intrebare, sansele lui Dinamo scazand cu fiecare infrangere suferita in Divizia A.

Totusi, observarea adversarilor „pe viu”, in dubla mansa cu Otelul, i-a convins pe suporterii „alb-rosiilor” ca, si in aceste conditii, Dinamo are o sansa reala de a merge in grupele Cupei UEFA. Spre deosebire de Steaua, primul meci al disputei cu Partizan va avea loc la Belgrad, delegatia dinamovista urmand sa plece astazi, la ora 12.00, din Romania.

Din lotul pe care Andone l-a anuntat pentru partida tur lipsesc Irimia si Naidin, accidentati, Ionut Badea, suspendat, in timp ce Claudiu Dragan si Cristian Cigan nu au fost trecuti pe lista UEFA. Pe de alta parte, ultima achizitie a lui Dinamo, portarul Bogdan Stelea, va face deplasarea la Belgrad, desi nici el nu are drept de joc impotriva sarbilor. Astfel, maine, de la ora 20.

00, in Ghencea, si o ora mai tarziu, la Belgrad, fotbalul romanesc joaca, dar nu pentru trei sau sase puncte, ci pentru o toamna ce lipseste de prea mult timp din tribunele stadioanelor.