Ieri, la Palatul Cotroceni, presedintele Romaniei, Ion Iliescu, i-a decorat atat pe sportivii romani medaliati la JO de la Atena, cat si pe antrenorii, descoperitorii sau formatorii acestora.

La propunerea presedintelui ANS, Octavian Morariu, si a presedintelui COR, Ion Tiriac, in semn de apreciere pentru activitatea sustinuta si pentru rezultatele de succes obtinute la JO de la Atena, presedintele Romaniei, Ion Iliescu i-a decorat si pe cei care se afla in spatele performerilor.

RECUNOSTINTA. Cea mai inalta distinctie oferita de presedintele Romaniei a fost "Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Comandor". Onoarea de a primi aceasta decoratie au avut-o patru personalitati ale vietii sportive romanesti, si anume: Ion Tiriac, Octavian Belu, Mariana Bitang si Elisabeta Lipa. "Ma bucur foarte mult pentru aceasta distinctie.

Este o initiativa excelenta si cred ca a venit momentul ca si munca noastra sa fie recunoscuta. Inca nu m-am hotarat daca ma retrag. Dupa cum am mai spus, singura conditie pentru a participa la olimpiada de la Beijing este sa se creeze o baza moderna la Snagov", a declarat Elisabeta Lipa.

SFATURI. Antrenorul lotului feminin de gimnastica, Octavian Belu, a tinut sa declare dupa acest eveniment ca il bucura foarte mult aceasta decoratie, insa il intristeaza viitorul sportului romanesc: "Trebuie sa facem ceva cu tinerii din ziua de astazi, sa-i luam din fata televizorului si sa-i punem sa faca sport.

Din pacate, majoritatea dintre ei nu fac sport la varste fragede, iar cand imbatranesc cheltuiesc bani foarte multi prin sali de fitness sau sali de forta".

DISTINCTII. Ceilalti medaliati olimpici prezenti la Cotroceni impreuna cu tehnicienii lor au fost decorati cu Ordinul "Meritul Sportiv". Clasa I a acestui Ordin a fost primita de medaliatii cu aur si antrenorii lor, Clasa a II-a a fost inmanata celor care au urcat pe treapta a doua a podiumului, iar Clasa a III-a a revenit medaliatilor cu bronz.