In aceasta seara, de la ora 21,45, capul de afis in Liga Campionilor va fi intalnirea dintre Bayer Leverkusen si Real Madrid, in direct la ProTv, o reeditare a finalei din sezonul 2001/2002. Madrilenii au inca amintiri proaspete de la ultima intalnire cu Leverkusen, cand golurile marcate de catre Zidane si Raul au adus trofeul suprem in vitrina lui Real Madrid.

Atunci, madrilenii realizau o performanta care cu greu va putea fi egalata: trei cupe ale Ligii Campionilor in cinci ani. "Va fi un meci foarte dificil pentru ca germanii vor sa se razbune dupa ce le-am "furat" trofeul in urma cu cativa ani. I-am vazut pe casete si pot sa spun ca sunt periculosi.

In ceea ce ne priveste, nu jucam foarte bine, dar important este ca reusim sa castigam", a spus portarul lui Real Madrid, Iker Casillas. Istoria intalnirilor directe nu consemneaza insa nici o victorie a celor de la Leverkusen in fata ibericilor de la Real Madrid, dar partidele au fost intotdeauna foarte disputate.

Pentru partida din aceasta seara, din ambele formatii vor lipsi cativa jucatori importanti. Fundasul central Jens Nowotny nu va face parte din lotul lui Leverkusen, el suferind o accidentare la genunchiul piciorului drept in urma cu doua saptamani.

De partea cealalta, noua achizitie, Walter Samuel, va lipsi de pe teren dupa ce s-a accidentat tot la genunchiul drept in cea de-a doua mansa a turului trei preliminar al Ligii Campionilor contra polonezilor de la Wisla Cracovia. Tehnicianul celor de la Leverkusen, Klaus Augenthaler, a spus ca echipa sa ii va putea invinge pe madrileni doar daca fotbalistii vor juca si cu sufletul.

"Trebuie sa demonstram ca suntem puternici din punct de vedere psihic si sa castigam meciul de deschidere", a spus antrenorul celor de la Leverkusen.

In celelalte meciuri din aceasta seara se vor mai disputa partidele:

Liverpool-Monaco;

Deportivo-Olympiacos;

Roma-Dinamo Kiev;

Ajax-Juventus;

Maccabi Tel-Aviv-Bayern MUnchen;

Fenerbahce-Sparta;

Lyon-Manchester United.