Speriati de amploarea scandalului si a protestelor Opozitiei si a societatii civile, mai ales de impactul negativ asupra electoratului, mai-marii PSD au renuntat, ieri, cel putin temporar la includerea in statutul parlamentarilor a pensiilor de lux pentru senatori si deputati.

Masura a fost anuntata oficial, ieri, de senatorul Aristide Roibu, chiar in debutul sedintei comune a Comisiilor juridice ale celor doua Camere. „Cel mai bine ar fi ca problemele financiare ale parlamentarilor sa le rezolve cei din legislatura viitoare“, a spus Roibu.

Surse din comisie ne-au informat ca se va elimina din text si cel de-al 13 salariu si „ajutorul de somaj“ de 18 luni, ce varia intre 15 si 20 milioane lei net. Pasul inapoi a fost decis in mare graba, marti seara, intr-un cerc restrans al conducerii PSD si anuntat si de Octav Cozmanca pe Realitatea TV. Nu toti cei implicati au fost pusi la curent cu decizia.

In aceeasi emisiune, putin mai tarziu, deputata PSD Smaranda Dobrescu aducea argumente in favoarea pensiilor parlamentare, sustinand, printre altele, ca „parlamentarii sunt mai stresati decat ceilalti oameni“ si ca alesii „se bucura mai putin de pensie decat restul pensionarilor, 7 ani, fata de 14, cat este media de viata pentru un pensionar obisnuit“!!! Iata, deci, ca una

dintre masurile de „linistire“ a nemultumitilor din PSD (anuntate de Nastase si Hrebenciuc, ultimul cu doar trei zile inainte) nu mai poate fi pusa in aplicare. Si nici nu sunt semnale ca, astazi, isi va incepe activitatea „Comisia de job-uri“ din PSD, asa cum se anuntase luni.