Adrian Mititelu a anuntat azi ca renunta la Universitatea Craiova, din cauza ostilitatii cu care a fost tratat dupa preluarea clubului. Fostul tehnician Mircea Rednic sustine insa ca poate fi vorba despre un nou scenariu din “nebunia” creata in jurul clubului.

Marti noapte, pe gardul locuintei lui Adrian Mititelu, a fost scris mesajul "Rednic inapoi la Stiinta, Mititelu ramii acasa, lasa-ne!"

“Soarta Craiovei a fost pecetluita”

"Isteria produsa in Craiova in urma demiterii antrenorului Mircea Rednic se amplifica zi de zi, cu ajutorul numerosilor «prieteni» ai Universitatii Craiova. Observ cu stupoare ca dorinta mea de a recladi clubul Universitatea Craiova a stirnit multa ostilitate, riscind sa genereze o stare exploziva in jurul echipei.

Nu m-au speriat magariile celor de la Bucuresti cit m-au durut mirsaviile celor din Craiova. Cred ca soarta Universitatii a fost deja pecetluita. Imi cer scuze tuturor acelora care au crezut in mine, chiar daca au fost mult mai putini decit ma asteptam.

Din acest moment declar public ca renunt la Universitatea Craiova, nu voi mai avea niciodata legatura cu fotbalul si nu voi mai merge vreodata pe un stadion de fotbal. Dumnezeu sa ajute Universitatea Craiova!", se arata intr-un comunicat semnat de Adrian Mititelu.

Casa acestuia a fost inscriptionata, noaptea trecuta, cu mesajul “Rednic inapoi la Stiinta/ Mititelu ramai acasa/ Lasa-ne!”

“Sunt oameni care vor raul echipei”

Cu toate ca se bucura de sustinerea suporterilor, fostul antrenor al echipei Universitatea Craiova, Mircea Rednic, nu are de gand sa se intoarca la club si este de parere ca plecarea patronului Adrian Mititelu de la gruparea olteana ar putea fi un nou scenariu al acestuia.

"Eu zic sa mai asteptam o zi-doua sa vedem ce se intimpla. A stat doar doua zile la Universitatea, sint multe lucruri pe care nu mi le explic. A zis ca nu se mai implica in fotbal? A mai spus-o. N-am incredere in acest om.

In toata cariera mea n-am mai intilnit o asemenea nebunie, nici nu este de mirare ca la Craiova nu s-a facut performanta, pentru ca sint lucraturi mari, sint oameni care vor raul echipei", a spus Rednic.

Fostul tehician al echipei Universitatea a afirmat ca ii pare rau pentru suporterii olteni. "Fanii au simtit ce trebuiau sa simta, si-au dat seama ce se intimpla. S-a spus ca am cumparat galeria. Cum puteam cumpara 10.000 de oameni care mi-au scandat numele? Am avut aceste rezultate nu pentru ca echipa n-ar fi fost pregatita, ci pentru ca erau interese.

Mititelu a creat tensiuni in rindul echipei, iar jucatorii erau impartiti. Ma bucur ca s-au adeverit acum multe lucruri pe care le-am spus, legate de evolutia unor jucatori si de venirea -vezi Doamne! - unui asa-zis salvator", a comentat Rednic.

Mircea Rednic a precizat ca este cu bagajele facute, urmind sa plece in Belgia.

”Isi bat joc de oras”

Universitatea Craiova a inceput, la ora 17.00, un meci amical in compania unei divizionare C, Armata Craiova. Inaintea partidei, jucatorii craioveni s-au prezentat la baza de cantonament, dar antrenorii Stefan Iovan si Gabriel Boldici nu au venit.

La acest meci, echipa este condusa de pe margine de Eugen Neagoe. De asemenea, Gheorghita Geolgau si-a dat demisia din functia de director executiv.

Liderul galeriei Universitatii Craiova, Gabriel Sirca, este de parere ca Dinel Staicu si Adrian Mititelu sint singurii vinovati de situatii gruparii oltene. "Isi bat joc de acest oras. Nu inteleg de ce s-a mai implicat Mititelu daca stia ca nu are cu ce sa tina echipa.

Solutia salvatoare este ca Primaria sa faca un referendum si sa tina aceasta echipa, sa nu mai fie a oamenilor care se folosesc din interes de acest club. Cred ca si Mircea Rednic ar fi o solutie in aceasta situatie de criza", a mentionat Sirbu.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ca Primaria nu poate prelua clubul Universitatea deoarece bugetul alocat pe anul 2004 a fost cheltuit aproape in intregime. "Oricum, nu decid eu, ci populatia, pentru ca sint banii lor. Ii asigur insa pe olteni ca Universitatea nu va muri. Nu va mai fi jucaria anumitor persoane interesate", a precizat Solomon.

__________________________________________________________________

Tranzactie

Adrian Mititelu a devenit, saptamina trecuta, patronul al gruparii oltene, in urma unei tranzactii estimate la aproximativ 5 milioane de euro.

In contul acestor bani, Mititelu urma sa ii cedeze fostului proprietar, Dinel Staicu, 40% din actiunile pe care le detine la societatea Upsrom si 2 milioane de euro din sumele pe care Universitatea le va incasa pentru vinzarea jucatorilor din lotul actual in urmatorii zece ani.

De asemenea, Dinel Staicu devenea presedintele de onoare al clubului si raminea proprietarul jucatorului Mihaita Plesan, acesta urmind sa fie vindut in iarna la un club din strainatate.

Prima masura luata de Mititelu a fost demiterea antrenorului principal Mircea Rednic si inlocuirea lui cu Stefan Iovan, in asteptarea lui Vitor Piturca, despre care se spune ca va prelua Stiinta la sfarsitul lunii noiembrie

Ieri, Mititelu i-a anuntat si pe cei doi antrenori secunzi, Gigi Ciurea si Silviu Lung, ca le vor fi reziliate contractele, desi, la preluarea clubului, declarase despre cel din urma ca este cel mai bun antrenor de portari din Romania.

__________________________________________________________________

Recidiva

Daca isi va pune in aplicare intentiile, Adrian Mititelu va renunta pentru a doua oara la clubul din Banie. El a fost presedintele Universitatii pina in iarna anului trecut, despartirea de club desfasurandu-se la fel de spectaculos. Mititelu s-a certat atunci cu actualul partener de afaceri, Dinel Staicu, cei doi amenintandu-se reciproc cu bataia in timpul unei emisiuni televizate.

Mititelu este fostul sef al galeriei Universitatii, unul dintre membrii fondatori ai societatii care patroneaza clubul si cel care a propus, pe vremea cand patron era Gigi Netoiu, instituirea unui fond de salvare a echipei.

__________________________________________________________________

"Solutia este ca eu sa fiu numit antrenor principal, Guso antrenor secund si de portari, iar restul jucatorilor sa fie trimisi la semafoare sa cerseasca si sa faca rost de bani sa tinem acest club. Cred ca nicaieri in lume nu este ca la Craiova. Am ramas si fara antrenor si fara patron" - atacantul Jeremie Njock