Fostul primar pesedist al Bacaului, Dumitru Sechelariu, a fost numit in functia de presedinte executiv al PNG, a declarat ieri liderul acestei formatiuni, Gigi Becali. El l-a catalogat pe fostul pesedist drept un "baron pozitiv" deoarece toate afacerile lui Sechelariu sunt curate si nu exista nici un dosar incriminator cu privire la ele.

Seful PNG a spus ca, prin numirea lui Sechelariu in functia de presedinte executiv, el a dat curs sfaturilor acelor oameni care i-au spus "Gigi, moldovenii te iubesc dar nu te vor vota in majoritate". Becali a fost de parere ca tandemul actual, Gigi-Dumitru, "va rupe si va castiga Moldova".

La randul lui, Sechelariu a declarat ca se bucura sa faca parte din PNG si a apreciat ca, un om cu experienta lui este binevenit intr-un partid in care majoritatea membrilor nu au mai facut politica. "Sunt primul om din Bacau din punct de vedere al popularitatii, sunt o legenda vie si totodata un personaj controversat", a mai fost de parere ex-pesedistul.

De asemenea, Sechelariu a mai apreciat ca, daca Becali este un continuator al lui Mihai Viteazul, el este un urmas al lui Stefan cel Mare. Totodata, noul penegist a precizat ca aceste comparatii cu personaje istorice trebuie intelese drept "metafore plastice".

Sechelariu a mai fost de parere ca presedintele tarii, Ion Iliescu, detine o serie de dosare cu care santajeaza niste membri PSD pentru a pastra autoritatea si conducerea in partidul de guvernamant.

Vadim - "o jigodie ordinara"

Gigi Becali a declarat ca detine un dosar compromitator despre seful peremistilor, Vadim Tudor. "El cere sa ne justificam averile si declara ca nu are decat o casa si un apartament cu patru camere. In realitate, CV Tudor are firme cu capital majoritar, este un om bogat. De aceea vreau sa demonstrez ca Romania nu are nevoie de un asemenea presedinte", a afirmat Becali.

Eu am o misiune extraordinara deoarece incerc sa demonstrez ca romanii nu au nevoie de un mincinos, de un escroc si de un cancer ca Vadim", a precizat Becali. "Vadim sufera de presedintie desi este o javra si o jigodie ordinara", a conchis seful PNG.