Tipete, urlete, huiduieli, imbrinceli, injuraturi in limba tatara, dar si in romana. Aceasta a fost atmosfera in care s-au desfasurat lucrarile adunarii generale de alegeri a comitetului municipal Constanta al Uniunii Democrate a Tatarilor Turco-Musulmani din Romania (UDTTMR).

Scopul sedintei a fost desemnarea unui nou lider al comunitatii, oamenii fiind indignati ca fostul presedinte fusese “invalidat in secret de oamenii deputatului” comunitatii tatare, Sali Negeat. Scandalul a fost amplificat si de intentia acestuia de a obtine un nou loc in parlament, desi statutul UDTTMR ii interzice.

“Du-te dracului de prost!”, i-a spus la un moment dat Negeat sefului de sedinta, profesorul universitar Saganai Nusfet, imbrincindu-l de pe scena. In final, toata lumea din sala era in picioare, rudele si prietenii actualului deputat urlau si se injurau cu sustinatorii liderului ales in luna martie.

In disperare de cauza, Ageacai Saladin, patronul hotelului in care a avut loc intrunirea, s-a dus la tribuna, a smuls microfonul si s-a adresat celor prezenti: “Hai ca ne-am facut de rahat, iesiti afara din sala ca eu am platit-o!”. Pentru a fi sigur ca sedinta nu va continua, deputatul Sali Negeat a deconectat statia de amplificare a salii.