Burse guvernamentale inaccesibile

de     Evenimentul Zilei
Vineri, 17 septembrie 2004, 0:00


Executivul a anuntat ca tinerii care vor sa studieze in strainatate vor putea beneficia de burse guvernamentale daca indeplinesc criteriile stabilite si accepta ca, la intoarcere, sa lucreze in administratia publica. Tinerii care ar dori sa candideze pentru aceste burse spun ca nu au timp sa-si faca dosarul.

Normele de aplicare a legii privind “Bursele speciale ale Guvernului Romaniei” fixeaza conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca tinerii care vor beneficia de ajutorul guvernamental pentru a studia la universitati din Europa si SUA.

In luna noiembrie va fi prezentata lista candidatilor acceptati in anul universitar 2005-2006, a celor inclusi pe lista de asteptare si a solicitantilor respinsi. Oficialii guvernului sustin ca vor fi 40-80 beneficiari pe an, banii urmind sa fie suportati de la bugetul de stat (aproximativ un milion de euro anual).

Dosarele tinerilor vor fi evaluate de o comisie formata din membri ai executivului si reprezentanti ai mediului de afaceri, mass-media etc.

Tinerii interesati de acest proiect spun ca nu pot sustine acum toate testele cerute de guvern (care se desfasoara pe parcursul a luni intregi) si nu au timp sa-si adune documentele necesare, din moment ce in noiembrie deja se anunta lista cu cei admisi.

Potrivit unor surse guvernamentale, in nota de fundamentare a hotaririi se cer, la dosar, testul Toefl, diploma si foaia matricola de la facultate, recomandari de la nume sonore (profesori etc.). “Acestea nu pot fi adunate intr-o luna. Credem ca aceste burse vor ajunge la cei care stiau dinainte conditiile impuse in proiect”, se pling doritorii.54 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri