Desi multa lume continua sa priveasca neincrezator radioul pe Internet, emisia on-line isi vede de treaba, nelipsind inovatiile in domeniu.

Compania britanica Reciva este un jucator pe aceasta piata, dezvoltand un aparat prin care puteti sa ascultati posturile de radio care emit pe Internet, fara sa mai aveti nevoie de un calculator care sa va asigure "transferul" de informatie.

In clipa in care este "disponibila" o retea wireless, aparatul se conecteaza la Internet, operatiune care dureaza maximum un minut, spune pentru BBC online directorul de marketing al Reciva, Trevor Goldberg. Dupa ce s-a conectat la server, aparatul poate accesa sute de posturi de radio care emit pe Internet. Dispozitivul "receptioneaza" atat posturi care folosesc format MP3, cat si WMA.

Prototipul a fost prezentat in primavara, intre timp compania aducandu-i cateva modificari. Dispozitivul are un ecran LCD (122 x 32 pixeli) pe care sunt afisate posturile.

Ca design, dispozitivul pare o combinatie intre mini-casetofon si aparat de radio, avand urmatoarele dimensiuni: o lungime de 25 cm, inaltime de 14 cm si o latime de 12 cm, cu o boxa integrata si optiune pentru atasarea unei a doua boxe. De asemenea, poate emite pe FM si mai are in dotare un port USB.

In prezent, compania producatoare a fixat un pret de productie de 177 de EURO, fiind in discutii cu mai multe firme care sa preia vanzarea produsului, nefiind exclusa varianta ca Reciva sa se ocupe si de vanzarea respectivelor aparate.