Vesti bune pentru cei care s-au lasat prinsi in plasa viciilor. Dincolo de ceea ce spune in mod obisnuit despre consumul de droguri si de alcool, respectiv ca reprezinta un atentat la sanatate, ultimele cercetari dovedesc ca exista si efecte benefice.

Astfel, potrivit specialistilor americani si canadieni, canabisul trateaza cancerul si berea previne aparitia bolilor de inima. Din pacate, in legatura cu fumatul nu s-a descoperit nici o proprietate curativa, dar inca nu-i timpul pierdut.

Oamenii de stiinta americani au descoperit ca un ingredient prezent in canabis poate combate virusul cancerului, relateaza Daily Mail.co.uk. Experimentele de laborator au scos la iveala faptul ca un anumit ingredient - denumit tetrahydrocannibol (THC) - poate preveni activarea si multiplicarea virusului cancerului.

Cercetatorii de la University of South Florida (SUA) sustin ca reactivarea virusului poate fi prevenita daca celulele infectate sunt crescute in prezenta ingredientului din canabis. Seful echipei de cercetatori, dr. Peter Medveczky, a declarat: “Noi consideram ca aceasta descoperire reprezinta un pas important in dezvoltarea unor medicamente care sa lupte impotriva cancerului”.

Deocamdata, specialistii nu au testat eficienta ingredientului pe cobaii bolnavi de cancer.

O bere pe zi, sanatate curata

In ceea ce ii priveste pe consumatorii de bere, acestia au acum inca un motiv sa nu renunte la acest obicei, sunt de parere oamenii de stiinta din Canada. Potrivit acestora, cu toate ca berea ingrasa, ea face bine la... inima.

Cercetatorii de la University of Western Ontario au descoperit ca berea creste nivelul antioxidantilor din organism, aidoma vinului, recunoscut pentru proprietatile sale terapeutice, relateaza The Sun online. In concluzie, pentru a avea o inima sanatoasa, dr. John Trevithick, coordonatorul investigatiilor, recomanda sa bem doar o bere pe zi.

De foarte mult timp este cunoscut faptul ca antioxidantii si polifenolii - prezenti in vin si bere - lupta impotriva distrugerii radicalilor liberi din organism. In 2003, specialistii de la University of Wisconsin au constatat ca berea previne formarea cheagurilor de sange si imbolnavirea inimii.