Nokia a prezentat, saptamana trecuta, o noua colectie cuprinzand trei telefoane mobile din categoria fashion. Colectia cuprinde modelele Nokia 7280, 7270 si 7260, terminale ce imbina vechiul stil "art deco" cu un accent avangardist.

Prin crearea terminalului 7280, cei de la Nokia au anticipat inlocuirea tastaturii traditionale cu un sistem discret, fara butoane, accentele de piele si ecranul, care, atunci cand nu este iluminat, poate folosi drept oglinda, adaugand stil si clasa dispozitivului.

Nokia 7280 beneficiaza de o camera VGA incorporata, iar apelurile pot fi preluate sau incheiate cu un simplu gest facut din incheietura mainii, actionand astfel mecanismul glisant al telefonului. Serviciul Nokia Collector da utilizatorului posibilitatea de a transfera fotografiile, sunetele de apel, imaginile de fundal, muzica si clipurile video din telefonul mobil intr-un PC.

In plus, daca utilizatorul doreste sa experimenteze noul serviciu de handsfree, producatorii de platforme cu aplicatii software pot instala pachetul Wireless Image Handset, ce a fost lansat o data cu colectia fashion.

Terminalul 7280 cantareste 84 de grame, dimensiunile sale fiind de 115x32x19 mm. Timpul de convorbire poate fi de trei ore, iar cel de standby urca pana la 240 de ore. In plus, mobilul este echipat cu HSCSD si EGPRS pentru transfer de mare viteza de date, GPRS, tehnologie wireless Bluetooth, infrarosu si browser XHTLM.

"Nokia 7280 se adreseaza in egala masura barbatilor si femeilor, dar probabil ca vom observa o mai mare orientare spre doamne", a declarat Razvan Petrescu, account manager la Nokia Romania. Modelul va fi disponibil pe piata din Romania la sfarsitul anului urmator, pretul recomandat fiind de 500 de euro. "Terminalele ce se vand in Romania sunt cele mai ieftine modele pe care le produce Nokia.

Nu oricine isi permite un telefon ca cele pe care l-am prezentat azi. Romanii care isi cumpara pentru prima data un terminal sunt interesati in primul rand de pret", a mai declarat Petrescu.