Pentru ca petrec mult timp impreuna si se ivesc multe oportunitati *Cele mai multe aventuri le au barbatii cu salarii mari si sefii.

Un sondaj realizat de compania Neogen pe site-urile BestJobs.ro, Noi2.ro si Neogen.ro arata ca 28,5% dintre romani au avut o relatie amoroasa la locul de munca, iar 32% sunt dispusi sa incerce o astfel de relatie.

In acelasi timp, 39,5% dintre chestionati considera relatiile la birou o idee proasta.

Romanii isi petrec din ce in ce mai mult timp la birou, renuntand astfel in cele mai multe cazuri la viata personala. Dar cine se gandeste ca locul de munca nu poate fi un taram prielnic amorului se insala.

Rezultatele sondajului releva ca 19% dintre romani au avut norocul sa aiba o relatie amoroasa la birou care sa se sfarseasca si bine. In schimb, relatiile personale care nu au mers bine la birou sunt in proportie de 9,5%.

Femeile sunt mai conservatoare

Sondajul arata clar ca, indiferent de varsta sau de venituri, femeile sunt mult mai conservatoare decat barbatii. Procentul femeilor care-l „iau pe NU in brate“ este de 59%, in timp ce doar 27,5% dintre barbati sunt de aceeasi parere. In acelasi sens, 42,5% dintre barbati ar incerca o relatie la birou, pe cand doar 14,8% dintre femei ar face asta.

Banii aduc fericirea

Banii aduc fericirea - este rezultatul altei analize, in functie de venit, a datelor colectate. Aceasta arata ca cei cu venituri de peste 1.000 de euro au avut de 3 ori mai multe relatii amoroase la birou (40,6%) decat cei cu venituri sub 150 de euro (16,2%), intre aceste categorii procentul crescand permanent si in acelasi sens cu veniturile.

In functie de varsta, romanii sunt din ce in ce mai conservatori, experienta spunandu-si cuvantul. 34% dintre cei sub 25 de ani sunt impotriva unei relatii personale la locul de munca, acest procent crescand gradual pana la 77,8%, in cazul celor peste 55 de ani.

Numarul de partide, proportional cu numarul anilor

Daca analizam procentul celor care au avut deja o relatie la locul de munca, lucrurile stau un pic diferit. In frunte sunt cei cu varste cuprinse intre 45 si 55 de ani, cu 42,3%, urmati de segmentul 35-45 de ani, cu 39%, 25-35 de ani - cu 31,5%, sub 25 de ani - 19% si cei care au muncit cel mai mult inainte de 1989, categoria de peste 55 de ani - 11,1%.

Contabilii sunt cei mai rezervati

Cand vine vorba de impartirea pe profesii a respondentilor, cei mai reticenti sunt contabilii (62,9%) si cei care se ocupa cu resurse umane (60%), in comparatie cu doar 18,8% dintre antreprenori. Cel mai putin retinuti la acest capitol sunt managerii - 45,8% dintre ei au avut sau au relatii personale la locul de munca.

Impartirea geografica a respondentilor arata ca cel mai conservator oras din tara este Constanta, cu 83% din respondenti impotriva amestecarii afacerilor cu placerea. La celalalta extrema, cele mai deschise orase sunt, la egalitate, Satu-Mare si Brasov, cu 67% dintre respondenti dispusi sa aiba astfel de relatii. Sondajul a fost realizat in perioada 10-16 septembrie, pe un esantion de 1.

500 de respondenti.