Echipa nationala de volei feminin a Romaniei, antrenata de Florin Grapa, a reusit calificarea la turneul final al Campionatului European, care se va desfasura, anul viitor, in Croatia. Fetele noastre au invins in meciul decisiv, la Atena, Grecia, cu scorul de 3-0 (25-21, 25-15, 25-23).

In clasamentul Grupei A, „tricolorele" au incheiat pe pozitia a doua, la egalitate de puncte, 10, cu reprezentativa Spaniei.

Incapacitatea constanta a sporturilor romanesti de echipa, absente de la Olimpiada de la Atena si de la mai toate competitiile europene si mondiale ale ultimilor ani, a fost contrazisa de voleiul feminin, nationala antrenata de Florin Grapa reusind calificarea la turneul final al Campionatului European, care se va desfasura, anul viitor, in Croatia.

Fetele noastre au sustinut meciul decisiv in capitala Greciei, impotriva reprezentativei tarii gazda, iar pentru calificare aveau nevoie de o victorie. Succesul a fost realizat mai usor decat era de asteptat, astfel ca, la final, tabela arata 3-0 (25-21, 25-15, 25-23) in dreptul Romaniei.

In clasamentul Grupei A, „tricolorele" au incheiat pe pozitia a doua, la egalitate de puncte, 10, cu reprezentativa Spaniei, care, in ultima etapa, a invins Rusia cu 3-1.

Elena Butnaru, Maria Ramona Capatana, Andreea Constantinescu, Mirela Corjeutanu, Mihaela Herlea, Crina Hosu, Diana Marc, Alida Marcovici, Iuliana Nucu, Nicoleta Tolisteanu, ! Luminita Trombitas si Carmen Turlea vor primi pentru performanta lor prime totale in valoare de aproape 15.

000 de dolari din partea Federatiei Romane de Volei, suma fiecareia rivalizand astfel cu cea pe care o primeste un jucator de fotbal pentru un succes intr-un meci modest din campionatul Diviziei A, in conditiile in care fotbalul romanesc nu a mai fost prezent de patru ani in vreo competitie majora.

Dintre celelalte sporturi de echipa de la noi, doar rugby-ul a fost in prim-plan international, prin prezenta la Mondialele de anul trecut, din Australia.