Victor Babiuc, Stelian Dutu si Radu Vasile nu se vor regasi pe listele de candidati ale PD pentru parlament, ne-au declarat ieri surse din cadrul Aliantei D.A. Nume considerate pina acum "grele" in politica romaneasca au fost, asadar, trecute in "adormire", in locul lor fiind preferate figuri noi, precum Lavinia Sandru, Cozmin Pop sau Adriana Saftoiu.

Lista PD cu propuneri pentru parlament va fi definitivata saptamina viitoare, insa, potrivit surselor noastre, se stie de pe acum cine va aparea pe aceasta. Astfel, nu se vor regasi pe lista personaje ca Victor Babiuc, fost ministru al justitiei, apararii, internelor in diferite cabinete de dupa Revolutie, sau Stelian Dutu, fost presedinte CJ Constanta si lider al filialei judetene de partid.

Din cite am aflat, Traian Basescu a intors de citeva ori lista cu propunerile PD Constanta, semn ca prezenta lui Dutu pe liste nu mai este dorita. Nici macar Radu Vasile, fost prim-ministru si bun prieten cu! Traian Basescu, nu va figura in oferta PD pentru parlament.

Activitatea senatoriala a acestuia in legislatura 2000-2004 este considerata ca fiind nula, astfel ca fostului taranist nu-i ramine decit, eventual, sa revina pe listele PNTCD. La fel ca Sorin Lepsa, alt fost taranist recuperat in 2000 pe listele PD de acelasi Traian Basescu.

Din informatiile noastre, nu vor mai figura in oferta PD nici Romeo Hanganu, Theodor Cladovan, Stefan Popescu-Bejat, Vasile Bran, Ion Cirstoiu, Nicolae Nan sau Vasile Nistor. O surpriza este insa revenirea lui Adriean Videanu, pe listele PD Teleorman. Nume vehiculat pentru functia de prim-ministru in cazul in care Alianta D.A.

va forma guvernul, Videanu a renuntat anul trecut la functia de deputat pentru a-si pastra afacerile. "O sa renunte la afaceri pentru politica", ne-a asigurat ieri unul dintre liderii PD.

Printre cei care au mari sanse sa ocupe un loc eligibil la Bucuresti se numara: Vasile Blaga, Cornelia Cazacu si Corneliu Turianu la Senat, r! espectiv Cozmin Gusa, Adriana Saftoiu, Anca Boagiu, Romeo Raicu, Costica Canacheu si Cozmin Pop la Camera Deputatilor. De remarcat ca in oferta PD Bucuresti pentru Camera Deputatilor nu se afla decit persoane sub 40 de ani.

Saptamina trecuta, copresedintele Aliantei, Traian Basescu, declara ca parlamentarii PD aflati la al doilea sau al treilea mandat, care n-au devenit in acesti ani "personalitati ale partidului", nu se vor mai afla pe liste. "Daca vorbim de nevoia de schimbare a clasei politice, aceasta trebuie sa se produca pe listele parlamentare", spunea Basescu.