Producatorul francez de automobile Renault va decide in aceasta saptamana daca modelul Logan, fabricat la Pitesti, in Romania, va fi comercializat pe pietele Europei Occidentale, potrivit directorului executiv Louis Schweitzer, transmite Reuters.

Renault Logan, "automobilul de 5000 de euro" a fost lansat in luna septembrie in Romania si va fi fabricat in Rusia, Maroc, Columbia si Iran incepand de anul viitor. Grupul Renault a anuntat in luna iulie ca se asteapta ca profitul operational din al doilea semestru sa depaseasca nivelul de anul trecut, ca urmare a lansarii modelelor Modus si Logan, pentru pietele in dezvoltare.

Al patrulea producator european de automobile si-a majorat estimarile privind profitul anual cu un punct procentual, pana la 5,5%, in crestere fata de nivelul de 3,7% inregistrat in anul 2003. Renault intentioneaza sa ajunga, la nivelul anului 2010, la vanzari care sa totalizeze 700.000 de autoturisme Logan. Pana in luna septembrie a anului viitor, modelu! l va fi comercializat in 30 de tari.