Dupa patru ani in care si-a redus treptat personalul, TAROM va trece, in urmatoarele luni, la noi angajari, o data cu extinderea zonei de hangare si infiintarea unui nou atelier de reparatii a avioanelor.

Anuntul a fost facut ieri de catre Miron Mitrea, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, cu ocazia festivitatilor consacrate implinirii a 50 de ani de la infiintarea companiei TAROM. Mitrea s-a ferit insa sa precizeze volumul necesar de personal, sustinand ca acesta va fi stabilit in functie de cerintele pietei.

Compania a investit in ultimii trei ani circa 30 de milioane de dolari, mare parte din aceasta suma fiind alocata pentru dezvoltarea zonei de hangare. Potrivit directorului general al companiei, Rodica Odobescu, la atelierul de reparatii aeronave al Tarom lucreaza, in prezent, aproximativ 900 de salariati.

"Tarom castiga anual pana la cinci milioane de dolari din utilizarea hangarelor de reparatii de catre alte companii", a precizat Odobescu. Potrivit oficialilor companiei, Tarom mizeaza pe revenirea la profit in 2005-2006 si pe obtinerea, in acest an, a unui profit operational si a unui prag de un milion de pasageri.

Tarom si-a stabilit, printre obiectivele pe 2004, realizarea unei cifre de afaceri de 245 de milioane de dolari.

Compania romana are o retea de 26 de destinatii externe si noua interne, urmand ca in aceasta iarna sa inceapa sa zboare spre Arad si Sibiu.