Istanbulul a fost martorul unui nou derby intre Besiktas si Galatasaray. Partida disputata pe "Inonu" s-a incheiat 0-0, dar fiecare echipa putea sa castige.

Poate ca momentul-cheie al jocului a fost in minutul 59, cand Hakan Sukur a ratat un penalty pentru Galata.

In urma acestui rezultat de egalitate, Galatasaray a acumulat 13 puncte, cu trei mai putin decat primele doua clasate, Fenerbahce si Trabzonspor. In schimb, Besiktas, la care Pancu a intrat in minutul 50, este in partea a doua a clasamentului.

Gheorghe Hagi s-a aratat multumit de jocul echipei, dar stie ca Galata putea sa plece cu 3 puncte de la "Vultur". Regele i-a luat apararea lui Sukur, sustinand ca si el a ratat multe penaltyuri in cariera sa.

"Am avut ocazii din primul si pana in ultimul minut, am facut bine presing si am avut o evolutie foarte buna. Daca am fi mentinut posesia balonului in ultimele 20 de minute, poate ca am fi inscris", a precizat Hagi.

Tehnicianul roman a fost aspru criticat de jurnalul "Sabah", care crede ca baskanii Galatei ar trebui sa renunte la serviciile sale.

"Hagi a fost un fotbalist foarte important si este un om extraordinar de bun, dar nu acestea sunt conditiile pentru a fi tehnician.Hagi este unul dintre cei mai slabi antrenori pe care i-a avut Galata. El face ca Galatasaray sa se tarasca pe jos, din cauza capriciilor si incapatanarii sale. Este pacat!", a notat ziarul turc.

"Vulturul" ghinionist

Tehnicianul lui Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, a fost solicitat de catre turci sa comenteze derbyul de la Istanbul, antrenorul roman pregatind in trecut ambele formatii.

Conform cotidianului "Milliyet", Lucescu a declarat ca Besiktas a avut ghinion, desi Galata a ratat un penalty. "Besiktas a incercat sa ajunga la poarta echipei adverse bazandu-se mai mult pe forta, dar a avut ghinion. Daca Tayfun si Pancu nu ar fi ratat cele doua ocazii pe care le-au avut, ar fi putut obtine un rezultat in favoarea lor", a comentat tehnicianul lui Sahtior.

Lucescu considera ca atat antrenorii celor doua formatii, cat si jucatorii au inceput meciul cu teama.

"Ei nu au vrut sa ia in calcul o infrangere si si-au luat toate masurile de precautie pentru a evita un astfel de rezultat. Nu au riscat, ceea ce este normal. Nu trebuie sa ignoram insa faptul ca Galatasaray a depus foarte multe eforturi. Aceasta echipa este pe drumul cel bun. Jucatorii au inceput sa colaboreze mult mai bine. A crescut increderea de sine a lui Hagi", a comentat Lucescu.