Horia Tecau si Razvan Sabau au refuzat convocarea in lotul largit al echipei de Cupa Davis pentru intilnirea cu reprezentativa Canadei, cei doi neacceptind statutul de rezerva. Sabau, care a procedat identic si la meciul cu Elvetia, din luna februarie, dupa ce nu s-a inteles in privinta banilor cu oficialii federatiei de tenis, a preferat acum sa plece la un turneu in strainatate.

Dezamagit ca antrenorii Adrian Marcu si Florin Segarceanu au anuntat un dublu inedit, format din Florin Mergea si debutantul Victor Ionita, Tecau a plecat suparat la Constanta, pe motiv ca are de sustinut niste examene.

“Noi am incercat sa-i oprim la antrenamente si pe Sabau si Tecau, dar ei nu s-au prezentat vineri la convocare. Mai mult, de atunci nici macar nu ne-au anuntat daca vin sau nu. Astfel de lucruri nu sint in regula”, a rabufnit capitanul nejucator Adrian Marcu.

In plus, la echipa se simte o anumita tensiune, dupa ce Victor Hanescu a cerut schimbarea conducerii la FR Tenis, acuzind ca jucatorii nu primesc nici un sprijin de la forul de specialitate.

Nastase recunoaste: “Exista probleme”

“Hanescu a spus ce a spus la suparare, dupa un meci pierdut. Si eu mai faceam asa cind eram jucator. Recunoastem insa ca sint probleme la federatie, dar nimeni nu poate rezolva anumite lucruri peste noapte.

Noi am investit aproape toti banii federatiei in juniori si asa am ajuns ca, la categoriile de virsta 11-13 ani, sa fim cei mai buni din lume, atit la fete, cit si la baieti. Avem bani putini si nu le putem face pe toate. Trebuie sa ne hotarim spre ce activitate indreptam banii”, a incercat Ilie Nastase, presedintele federatiei, sa puna batista pe tambal.

Andrei Pavel si-a reluat pregatirea dupa accidentarea suferita la Internationalele SUA. “Acum ma simt bine. Cu canadienii ne vom baza pe meciurile de simplu, mai ales ca ei il au pe Daniel Nestor, numarul 1 mondial la dublu si campion la US Open. Oricum, e mai bine decit cu Elvetia, cind am jucat impotriva lui Federer, numarul 1 mondial la simplu”, a explicat Pavel.