IMM-urile pot obtine credite de la EXIMBANK

de     Gardianul
Marţi, 21 septembrie 2004, 0:00


Intreprinderile mici si mijlocii care au activitate de export pot obtine credite pentru investitii de la EXIMBANK pentru cinci ani, cu perioada de gratie de maximum un an.

In cadrul campaniei de toamna pentru sprijinirea exportatorilor, Banca de Export Import a Romaniei - EXIMBANK SA ofera, incepand cu 15 septembrie, noi facilitati la contractarea creditelor de investitii pentru IMM-urile exportatoare.

Campania dureaza pana pe 15 noiembrie, timp in care agentii economici care au activitate de export si solicita un credit de investitii beneficiaza de reducerea cu 50 la suta a comisionului de inregistrare a cererii de finantare.

Creditul se acorda in euro, din sursa KfW (Kreditanstalt fur Wiederaufbau), iar valoarea finantarii poate ajunge pana la un milion de euro.

EXIMBANK acopera prin acordarea unui astfel de credit 80 la suta din costul investitiei. Agentul economic cu activitate de export care a solicitat un credit de investitii trebuie sa contribuie cu restul de 20 la suta. Aceasta contributie poate fi reprezentata de lichiditati sau mijloace fixe care participa la realizarea noii investitii.

Pentru a beneficia de aceasta finantare, intreprinderile mici si mijlocii trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii: sa fie persoana juridica romana, avand capital majoritar romanesc; sa se incadreze, prin obiectul de activitate, in orice sector de activitate, cu deschidere spre export; beneficiarul final sa nu depaseasca 249 de angajati si sa detina maximum 500 de angajati

(impreuna cu societatile afiliate).

EXIMBANK finanteaza proiectele de investitii destinate achizitionarii sau construirii de cladiri si noi capacitati de productie destinate exportului, achizitionarii de masini, utilaje, vehicule, echipamente, achizitionarii de licente si patente si finantarii de capital de lucru – pana la 40% din valoarea creditului.104 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version