Dupa divortul de PSD si a doua cununie politica a fostului primar de Bacau cu PNG, Dumitru Sechelariu a promis, ieri, solemn, intr-o conferinta de presa, ca „nu se va mai auzi la Bacau de PSD“.

Sechelariu a povestit ca plecarea sa din partidul de guvernamant a pus in miscare un adevarat „bulgare de zapada“, care, spune el, „antreneaza tot ce are mai valoros filiala bacauana a PSD, oameni care au crezut si cred in Dumitru Sechelariu“.

Ar fi vorba despre intrarea in PNG a patru consilieri locali municipali, dintre care trei de la PSD si unul de la PRM, si a patru consilieri judeteni, toti de la PSD. Sechelariu este mandru ca, in acest context, PNG a devenit arbitrul Consiliului Judetean Bacau, pentru ca poate decide majoritatea la vot.

Cu alte cuvinte, dupa cum sugereaza Sechelariu, pesedistii ramasi la PSD, unde tartor este Viorel Hrebenciuc, chiar si fara a mai fi presedintele filialei, ar fi cei mai putin valorosi. Ceea ce poate fi interpretat ca o mica declaratie de razboi local, stiut fiind ca, la Bacau, PSD nu a putut incheia nici alianta cu PUR, pe fondul opozitiei primarului Romeo Stavarache.

Una dintre arme in acest razboi va fi mass-media, in special cea locala, controlata in mare masura de Sechelariu. Acesta a mai anuntat, ieri, lansarea unui nou cotidian, national, Chestiunea Zilei, unde actionari vor fi Dumitru Sechelariu si Gigi Becali, iar director - Florin Calinescu si al carui analist de marca, potrivit unui comunicat de presa al PNG, va fi Ion Cristoiu.