Imensa cladire a Palatului Parlamentului este casa unor pasari de prada. Nu este vorba de deputati, ci de niste vietuitoare venite din salbaticie in mijlocul Capitalei: uliii pasarari. Bucurestenii s-au obisnuit deja sa imparta orasul cu cainii si pisicile vagaboande. Galagia cotoilor sau interminabilele latraturi din fiecare noapte nu mai uimeste pe nimeni.

Dar sunt si alte animalute mai ciudate aciuate in oras. in Capitala traiesc si pasari de prada, si chiar in locuri unde nimeni nu s-ar astepta: la Casa Poporului. Pradatorii s-au adaptat extraordinar, pentru ca noul camin seamana extraordinar de bine cu cel din salbaticie. De jur-imprejurul Palatului Parlamentului sunt parcuri, folosite de ulii drept teren de vanatoare.

in spatele Parlamentului este si mai bine pentru ei, fiindca terenul a ramas cam in paragina, buruienile huzuresc si e tocmai propice pentru a gasi hrana. Uliii se si inmultesc la Casa Poporului. Au avut bafta, fiindca uriasa cladire e placata cu piatra naturala, iar modelele de pe exterior imita neregularitatile stancii.

Asa ca ulii nu au ezitat sa isi faca "la nivel inalt" cuiburi pe peretii Palatului Parlamentului. Noaptea, cand de pe Casa Poporului lumineaza reflectoarele, se vad uliii care planeaza, facand cercuri largi in cautarea unei gustari. Initial nu se stia ce pasari sunt amenintatoarele aratari zburatoare. S-a zvonit ca sunt soimi aurii, specie pe cale de disparitie.

Unii angajati, mai curajosi, au incercat chiar sa prinda o pasare, ca sa vada despre ce e vorba. Dar, desi i-au momit pe vanatori cu carne cruda, chiar si cu pisoiasi vii, uliii nu au cazut in capcana. Iar oamenii s-au lasat pagubasi si nu i-au mai deranjat. Oricum, beneficiaza de pe urma lor, fiindca in zona din jurul Casei Poporului nu-i nici urma de pisica sau catel.