Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache (foto), va verifica daca privatizarea Hidromecanica Brasov a indeplinit conditiile legale, urmand sa stabileasca fie reluarea procesului, fie validarea firmei brasovene Fin Ivar drept castigator al licitatiei.

Potrivit unui comunicat al AVAS, in urma aplicarii grilei de evaluare, Fin Ivar a obtinut un punctaj mai mare decat ceilalti doi investitori interesati sa preia pachetul majoritar de actiuni ale Hidromecanica - SIF Transilvania si Garbacea Lucian.

"In perioada urmatoare, comisia de privatizare va propune presedintelui AVAS termenii de finalizare a tranzactiei, urmand ca acesta sa decida daca au fost intrunite integral conditiile cerute de lege si sa dispuna validarea rezultatului sau reluarea procesului de privatizare", se arata in comunicat.

Potrivit Mediafax, muncitorii Hidromecanica au participat, la inceputul acestei saptamani, la un protest spontan in curtea fabricii, nemultumiti de faptul ca societatea ar urma sa aiba ca proprietar un senator PSD. Salariatii firmei au fost anuntati de un lider sindical ca senatorul PSD Ioan Seche i-ar fi telefonat si i-ar fi spus ca a castigat licitatia organizata de AVAS.

Ioan Seche sustine ca nu este implicat in privatizarea Hidromecanica. Potrivit datelor inregistrate la Registrul Comertului, senatorul detine insa impreuna cu sotia si fiicele sale, pachete minoritare sau majoritare de actiuni la cele cinci firme care formeaza actionariatul Fin Ivar (Fabrica de Scule Rasnov, Omnitec, Metaloplast SA, Forma Botosani si Ivar Pro).