Marian Nowiñski, cel mai cunoscut grafician polonez de afise deschide o expozitie de pictura si afis, la Bucuresti. Vernisajul expozitiei „Semnele timpului” va avea loc luni, 4 octombrie, ora 17.00, la Galeria de Arta „Apollo”.

Expozitia se adreseaza tuturor celor ce doresc sa evadeze pentru o scurta perioada de timp din realitatea apropiata intr-o realitate inventata. Marian Nowiñski, profesor la Academia de Arte Frumoase din Varsovia, recunoscut drept cel mai bun grafician polonez de afise al momentului, exploreaza subconstientul intr-o maniera remarcabil de sugestiva.

Titlurile ciclurilor de lucrari („Timp”, „Situatii”, „Pasari”) sunt de fapt simboluri, prin vizualizarea carora se ajunge intr-o lume magica. Artistul utilizeaza hartia ca suport al creatiilor sale, inovand tehnicile picturii si obtinand astfel tot felul de efecte surprinzatoare, chiar riscante.

Printre acestea se numara si impresia de miscare realizata prin intermediul liniei si a scenariului coloristic. Culorile utilizate sunt ele insele simboluri ale starii artistului, ale senzatiilor traite de acesta, iar suprafetele vaste, saturate de pasteluri aprinse creeaza spatiul suprarealist caracteristic artei lui Nowiñski.

Expozitia este deschisa in perioada 4-14 octombrie a.c.

Cei prezenti la vernisaj vor putea participa, pe baza invitatiei, la o tragere la sorti, organizata la initiativa artistului, castigatorul fiind premiat cu o lucrare semnata M. Nowiñski.

La vernisaj vor lua cuvantul:

E.S. Jacek Paliszewski, Ambasadorul Republicii Polone la Bucuresti

Marian Nowiñski, pictor

Zamfir Dumitrescu, presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania