Prestigiosul balet al Operei de Stat din Viena va putea fi admirat pe scena Salii Palatului din Bucuresti, in data de 10 decembrie, inaintea Sarbatorilor de Craciun. Spectacolul face parte din stagiunea vieneza 2004-2005.

Evenimentul de o importanta culturala deosebita este un cadou facut romanilor, in special publicului rafinat, de catre marele maestru Ioan Holender, directorul Operei de Stat din Viena, care, de altfel, va insoti trupa la venirea in Romania. Baletul Operei de Stat va fi dirijat de David Coleman.

Regalul Operei Vieneze va putea fi urmarit de publicul iubitor in preajma Sarbatorilor de Iarna. Atmosfera scenei vieneze, cu decorurile si izul capitalei Austriei, vor fi redate cu ajutorul unei echipe de 50 de tehnicieni veniti special pentru acest eveniment de la Viena.

Celebrele valsuri vieneze vor putea fi urmarite in premiera in interpretarea solistilor Operei din Viena. Din repertoriul artistilor care vor fi prezenti pe scena Salii Palatului vor face parte: ''Tema si Variatiuni'', muzica P.I. Ceaikowski; ''Pas an doi'', muzica P.I. Ceaikowski; ''Prajitura Neagra'', muzica P.I Ceaikovski; ''Sase Dansuri'', muzica W.A.

Mozart; ''Slingerland-Pas an doi'', muzica Gavin Bryars; ''Toate Valsurile'', muzica Johann Strauss.

Bilete au fost puse in vanzare la magazinul Muzica, Sala Palatului si Teatrul National Bucuresti. Exista patru categorii de bilete, cu preturi intre 600.000 si 3.000.000 de lei.