Ioana Maria Vlas, a fost adusa, ieri, la Tribunalul Bucuresti unde instanta a luat in discutie dosarul Fondului National de Acumulare.

Vlas a cerut judecatorilor conexarea dosarelor FNA si FNI, considerand ca infractiunile si personajele care trebuie trase la raspundere sunt aceleasi.

Judecatorul a replicat ca acest lucru nu se poate realiza intrucat cauza Asociatiei Nationale a Investitorilor este in instanta de aproximativ un an iar dosarul Fondului National de Investitii este inca pe masa procurorilor de la parchetul instantei supreme, cercetarile nefiind inca finalizate.

Dosarul FNA se va relua pe data de 21 octombrie, cand vor incepe audierile. Prima care va fi interogata este Ioana Maria Vlas.

Mentionam ca, deponentii la FNA au de recuperat - potrivit unei expertize financiare facute la cererea Asociatiei Nationale a Investitorilor FNA - aproape un miliard de lei, suma urmand a fi reactualizata dupa ce sentinta in dosarul in care este cercetata Ioana Maria Vlas va ramane definitiva.

Mama FNI – pericol public

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, la inceputul lunii iulie, o noua prelungire a mandatului de arestare emis pe numele Ioanei Maria Vlas, inculpata in dosarul privind prabusirea Fondului National de Investitii (FNI). Potrivit procurorului de sedinta, lasarea in libertate a acesteia ar reprezenta un pericol pentru ordinea publica.

Ioana Maria Vlas a precizat atunci ca, din punct de vedere medical, se simte bine si in inchisoare, se considera in siguranta. "Starea mea sufleteasca este buna si, daca eu ma simt bine, si zidurile devin imateriale", a mai spus fostul presedinte al SOV Invest, Ioana Maria Vlas.

Apar chitibusarii

Reprezentantul FNA a criticat faptul ca "la fiecare termen de judecata se gaseste cate o chitibusarie care sa duca la amanarea procesului". In replica, judecatorul a raspuns ca toate cererile introduse de avocati sunt legale, astfel incat trebuie sa se respecte toate procedurile si etapele prevazute de lege.

"Acest dosar are 23 de volume, este imens si trebuie sa respectam toate procedurile. Daca eu nu ma simt lezat prin cererile introduse in proces, nu stiu de ce ar trebui sa se simta altcineva lezat pentru mine", a mai spus judecatorul.

Amintim ca Ioana Maria Vlas se afla in arestul Politiei Romane din 27 martie 2003, cand s-a predat autoritatilor.