Incidentul in care a fost implicata cantareata Janet Jackson in pauza Super Bowl-ului ar putea costa canalul american CBS jumatate de milion de dolari.

Comisia Federala a Comunicatiilor (FCC), insarcinata cu reglementarea activitatii presei americane, a anuntat, miercuri, ca a cerut amenda maxima de 550.000 de dolari impotriva CBS pentru continut indecent la o ora de maxima audienta.

Scandalul a izbucnit in ianuarie, cand in timpul spectacolului din pauza Super Bowl-ului, urmarit de 90 milioane de persoane, potrivit FCC, Justin Timberlake i-a smuls bluza lui Janet Jackson, dezgolindu-i un san.

FCC reproseaza televiziunii ca a planificat "incidentul" in cautare de senzational, ignorand regulile Comisiei. Potrivit FCC, "nici un eveniment televizat nu a suscitat vreodata atatea plangeri din partea publicului american" - peste 540.000.

CBS s-a declarat extrem de dezamagit de decizia FCC. Televiziunea a reamintit, intr-un comunicat, ca a cerut scuze publicului si a reiterat ca intamplarea a fost un accident.

CBS dispune de un termen de 30 de zile pentru a contesta decizia Comisiei, precizand ca in cazul in care televiziunea nu plateste amenda, se va sesiza Justitia.