Consiliul de supraveghere al OMV a decis majorarea capitalului companiei austriece prin emisiunea a cinci milioane de actiuni noi, o parte din fonduri urmand sa fie utilizate pentru finantarea preluarii Petrom, a declarat un oficial austriac, citat de Dow Jones Newswires.

In iulie, OMV a semnat cu autoritatile romane un acord privind preluarea participatiei de 51% la cea mai mare companie petroliera romaneasca, pentru o suma de pana la 1,529 miliarde euro. Avand in vedere cotatia de vineri a titlurilor OMV, Dow Jones a calculat ca valoarea emisiunii de actiuni este de 954,8 milioane euro.

Compania a obtinut, anterior, aprobarea actionarilor pentru a majora capitalul cu opt milioane de actiuni pana in anul 2009. Pe langa achizitia Petrom, OMV va utiliza sumele obtinute pentru finantarea altor achizitii si pentru a majora pachetul de actiuni listat la bursa la peste 50%, fata de 45,4%, in prezent.

Agentia de privatizare din Austria OIAG detine 35% din actiunile OMV. Potrivit lui Rainer Wieltsch, membru in Consiliul de Administratie al OIAG, agentia nu va participa la majorarea de capital.