Marian Milut - cadidat la presedintie din partea Actiunii Populare - este presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman.

Marian Milut a declarat ca intra acum in politica din pozitia unui om care a reusit in domeniul sau de activitate fara sa aiba nevoie de apartenenta la un partid politic.

El spune ca este unul dintre intreprinzatorii particulari care a avut succes 'exclusiv datorita muncii si inteligentei' de care da dovada.

Marian Milut spune ca 'Romania are nevoie de o alternativa politica, economica si sociala'.

Marian Milut este casatorit si are doi copii. El a absolvit Facultatea de Automatizari si Calculatoare din Craiova in 1980.

Acum este presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman. De asemenea este presedintele Consiliului de Administratie al SC Prefab SA si al SC Romerica International SRL.

A fost membru fondator al Uniunii Generale a Industriasilor (UGIR 1903)si vicepresedinte al acestei organizatii intre 1997-2002.

Marian Milut a detinut si functia de vicepresedinte al Consiliului Economic si Social intre 1998-1999. In perioada 2002-2003 el a fost presedinte al asociatiei civice Actiunea Populara.

Canidatura lui a fost anuntata de Emil Constantinescu

Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, a anuntat candidatura lui Marian Milut.

'Marian Milut vine din partea intreprinzatorilor mici si mijlocii, adica din randurile celor care reprezinta sansa unei Romanii democratice si prospere" a declarat Emil Constantinescu.

Fostul sef al statului a adaugat: 'Marian Milut are o vasta experienta de conducere, reusind sa puna pe picioare o intreprindere cu sute de angajati, si fiind in acelasi timp, presedintele uneia dintre cele mai prestigioase asociatii patronale, Uniunea Nationala a Patronatului Roman.

La randul sau, Marian Milut a spus:'Romania nu este compatibila din punct de vedere economic cu UE, din cauza dezinteresului pe care guvernarea PSD l-a aratat fata de clasa de mijloc. "

El declara ca 4,8 milioane de angajati sunt sufocati de un numar urias de taxe si impozite.

Marian Milut a calificat 'un dezastru' sistemul de sanatate, sistemul de pensii si invatamantul.