Persoanele care prefera cafeaua naturala fara zahar sunt cele cu educatie superioara, managerii sau angajati cu studii superioare, elevii sau studentii si populatia din Ardeal, se arata intr-un studiu al companiei de cercetare a pietei Daedalus Consulting.

Doar 64,9% dintre bucuresteni beau cafea naturala. Proportia este mai mica decat cea a locuitorilor din alte orase (77,2%), iar majoritatea consumatorilor sunt femei, se arata intr-un studiu al companiei de cercetare a pietei Daedalus Consulting.

In privinta structurii consumului pe tipuri, 77,2% din repondenti consuma cafea naturala, in timp ce 15,1% dintre acestia prefera instant si 8,7% cappuccino. Potrivit studiului, consumul de cappuccino a scazut cu cinci puncte fata de anul 2002.

Femeile consuma cappuccino intr-o masura mai mare decat barbatii, 12,5% fata de 4,6%, majoritatea consumatorilor avand varste cuprinse intre 18 si 30 de ani.

DIMINEATA – NATURALA. In acelasi timp, consumatorii de cafea naturala, cafea instant si cappuccino se diferentiaza semnificativ in privinta numarului de cesti baute intr-o zi. Astfel, consumatorii de cafea naturala beau in medie doua cesti intr-o zi, in timp ce consumatorii de cafea instant si cappucino consuma in medie 1,6, respectiv 1,2 cesti pe zi.

Momentul preferat de majoritatea consumatorilor de cafea naturala – 95% – este dimineata, acesta fiind valabil si in cazul a 66,9% dintre persoanele care prefera ness-ul sau cafeaua instant si 36,7% cappuccino.

SEARA – NESS. Pe de alta parte, se remarca un consum usor mai ridicat de ness si cafea instant in jurul pranzului, 35,2% dintre repondenti, fata de celelalte doua tipuri, cafea naturala, 26,4% si cappuccino, 24,4%. In acelasi timp, se observa o predispozitie a consumatorilor sa bea cappuccino dupa-amiaza sau seara.

Persoanele care prefera cafeaua naturala fara zahar sunt cele cu educatie superioara (25,1% fata de media de 15,8%), manageri sau angajati cu studii superioare (24,8% fata de media de 15,8%, elevi sau studenti (25% fata de media de 15,8%) si populatia din Ardeal (21,5% fata de media de 15,8%).

Consumatorii care adauga zahar in cafea, indiferent de tipul acesteia, folosesc in medie o lingurita si un sfert de zahar.

Studiul, citat de Mediafax, a fost realizat pe un esantion de 1.223 repondenti si este reprezentativ pentru persoanele cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 de ani, din mediul urban. Datele au fost culese in iunie 2004.