Intr-un stil neobisnuit pentru Evenimentul Zilei, cotidianul condus de Cornel Nistorescu a gazduit, vineri si sambata, un interviu fluviu cu afaceristul-sindicalist Liviu Luca, destinat spalarii imaginii acestuia si lansarii unor atacuri fara perdea la adresa postului Antena 1.

Asocierea directorului Evenimentului Zilei cu sindicatul condus de Luca este evidenta prin participarea celor doi la actionariatul SC Expresiv SA, firma care patroneaza postul de radio Total.

Fenomen ingrijorator pe piata presei. Se tes adevarate cumetrii de interese care afecteaza libertatea de expresie si informarea corecta a publicului, avand ca rezultat scaderea prestigiului presei, in folosul concurentei neloiale.

AJUTOR LA NEVOIE

Intr-un stil neobisnuit pentru Evenimentul Zilei, cotidianul condus de Cornel Nistorescu a gazduit, vineri si sambata, un interviu fluviu cu afaceristul-sindicalist Liviu Luca, destinat spalarii imaginii acestuia si lansarii unor atacuri fara perdea la adresa postului de televiziune Antena 1.

Controversatul sef al sindicalistilor de la Petrom avea nevoie de spatiu tipografic pentru a contracara efectul anchetelor de presa care au aratat capusarea SNP Petrom de firma pe care o conduce. Unde altundeva il putea gasi decat la partenerul sau Cornel Nistorescu?

Asocierea directorului Evenimentului Zilei cu sindicatul condus de Luca este evidenta prin participarea celor doi la actionariatul SC Expresiv SA, firma care patroneaza postul de radio Total.

Nistorescu (care e si presedintele Consiliului de Administratie) are 7%, FSLI Petrom (prezidat de Luca), 39%, in vreme ce grosul actiunilor se ascund undeva, in paradisul fiscal cipriot, sub umbrela firmei Comac Limited.

Acum un an, actionarul majoritar al Radio Total ar fi urmat sa fie o companie londoneza, Eddy Management, Consiliul National al Audiovizualului s-a interesat de bonitatea firmei britanice, afland ca aceasta e in pragul falimentului.

Drept pentru care compania britanica a disparut in ceata, lasand loc celei cipriote, despre care nu se poate afla nimic si care poate fi controlata de oricine, inclusiv de personaje cu faima proasta din Romania.

CONCURENTA NELOIALA

Un semnal prost pentru sanatatea mass-media este faptul ca Evenimentul Zilei gazduieste consecvent atacuri la adresa postului public de radio. Adica a concurentului Radio Total.

Promovarea intereselor proprii si ale partenerului sau Luca este practicata de Cornel Nistorescu intr-un ziar care, in fond, nu-i apartine.

Cat va mai accepta trustul de presa elvetian Ringier sa fie tarat intr-un joc periculos, care-i pune in primejdie credibilitatea castigata pe piata media din Romania, ramane de vazut.

Gabi Golea

Referinte: Interviu cu Liviu Luca publicat de Ev. Zilei