Postul fara nume se va lansa in plina campanie electorala cu o reteta inedita

De citeva saptamini, Academia Catavencu anunta cu surle si trimbite faptul ca isi face post de radio. Trustul Academia Catavencu are deja sapte reviste (dintre care doua, “Idei in dialog” si “SuperBebe”, vor fi lansate in curind), un ziar (“Cotidianul”) si un viitor post de radio.

Trustul a achizitionat postul Radio Fun si va prelua frecventa acestuia, urmind sa mute sediul si sa aduca o echipa noua.

Lansarea postului al carui nume nu a fost stabilit inca este anuntata pentru luna noiembrie, in plina campanie electorala. “Este un bun prilej pentru lansarea unui post de radio unde ne propunem sa nu ingradim in nici un fel libertatea de expresie”, a declarat managerul proiectului, Liviu Mihaiu.

Deocamdata a fost stabilit publicul-tinta al postului: 20-45 de ani. Pentru viitorul post de radio s-au vehiculat mai multe nume, Crazy FM fiind numai unul dintre ele. Liviu Mihaiu spune ca in prezent exista patru sau cinci nume care urmeaza sa fie prezentate unui focus grup.

Singurele nume confirmate oficial pentru acest radio sint cel al lui Liviu Mihaiu si cel al lui Razvan Exarhu, care va fi directorul postului. Cunoscut ascultatorilor mai ales pentru talkshow-rile pe care le realiza noaptea, Exarhu a renuntat la radio acum patru ani.

“Am vrut sa mai fac si altceva decit radio si cred ca experienta pe care o am acum in domeniul comunicarii ma va ajuta sa fac un radio asa cum nu prea se poate asculta in momentul de fata”, spune Exarhu.

Printre oamenii despre care se vorbeste foarte des in legatura cu postul care va lua locul Radio Fun pe frecventele FM-ului se numara Vlad Craioveanu si Mihai Dobrovolschi.

Oficial, inca nu au fost oferite confirmari in acest sens. Se stie numai ca printre vedetele care vor fi ascultate aici se afla si voci prezente acum la alte posturi de radio.

“Sintem in faza de selectie. Experienta mea de pina acum imi arata ca este posibil ca oamenii sa nu mai asculte radioul ca pe o masinarie de stiri despre radare. Acum radiourile trebuie sa se supuna unei retete comerciale, au de respectat un format de care se ocupa mai putin oamenii si mai mult calculatoarele. La noi nu o sa fie asa!”, ne-a declarat Razvan Exarhu.

S-a anuntat ca va fi vorba despre un alt post, un alt format, o alta muzica decit ceea ce se poate asculta acum pe frecventa Radio Fun.

La inceput, postul va putea fi receptionat numai in Bucuresti.

Liviu Mihaiu a anuntat ca ar vrea sa aiba un post de radio cu 70% entertainment si 30% jurnalism, dar “sa nu credeti ca va semana cu “Academia Catavencu”!”.