Presedintele PSD Bucuresti, Mircea Ursache, a anuntat, recent, ca va prezenta conducerii partidului, in aceasta saptamana, forma finala a listelor pentru Camera Deputatilor si Senat din cadrul Organizatiei PSD+PUR Bucuresti. Astfel, pe primul loc la Senat este propus seful statului, Ion Iliescu, iar la Camera Deputatilor, premierul Adrian Nastase.

De asemenea, la Senat mai candideaza Dan Ioan Popescu si Aura Vasile, iar la Camera, Sorin Oprescu, Serban Nicolae, Ionel Blanculescu si Mircea Ursache. In Capitala, listele pentru parlamentare cuprind 35 persoane la Camera Deputatilor si 15 persoane la Senat.

Ursache a explicat ca locurile obtinute la alegerile preliminare din organizatia PSD Bucuresti nu mai sunt valabile, intrucat la acestea se adauga cei 10 la suta din candidati care sunt stabiliti la nivel central, plus locurile negociate cu PUR. Umanistii vor avea locul doi pe listele de la Senat si locurile trei si noua la Camera Deputatilor.

Surse din cadrul partidului condus de Voiculescu ne-au declarat ca este foarte posibil ca Daniela Popa, dar si Florea Voinea sa candideze pentru locurile puse la bataie de uniune.

De cealalta parte, Ursache a sustinut ca este posibil ca la Senat sa candideze si consilierul prezidential Corina Cretu, iar la Camera, printre cei 10 la suta, George Maior, secretar de stat in MApN si purtator de cuvant al PSD Bucuresti, dar si Alexandru Popa, presedintele ARIS.

PUR Bacau sustine candidati independenti

Lista pentru Camera Deputatilor la Bacau este deschisa de catre vicepresedintele PSD Viorel Hrebenciuc, locul doi fiind ocupat de secretarul general al partidului, Dan Matei Agathon. Acesta din urma ne-a declarat ca PUR a anuntat, prin vocea primarului Romeo Stavarache, faptul ca umanistii respecta intelegerile anterioare si nu candideaza pe liste comune cu PSD.

Astfel, PUR a decis sa sustina doi candidati independenti pentru Senat si Camera Deputatilor. Acestia sunt consilierii Gabriel Berca (Senat) si Ionel Paler (Camera Deputatilor). Pe de alta parte, in judetul Ilfov, lista la Camera Deputatilor este deschisa de catre liderul filialei, Gabriel Oprea, iar la Senat, de prefectul judetului, Teodor Filipescu, urmat de selectionerul Anghel Iordanescu.

In privinta PUR, decizia a fost luata saptamana trecuta, atunci cand umanistii au declarat ca nu au pretentii la locuri eligibile, prioritatea reprezentand-o castigarea alegerilor din toamna.

Seres si Voiculescu nu vor in Parlament

In ceea ce priveste o eventuala candidatura a presedintelui umanist pe listele Uniunii Nationale PSD+PUR, surse din partid ne-au asigurat ca acesta nu doreste sa se implice in aceasta batalie. Pe de alta parte, vicepresedintele PUR Codrut Seres ne-a declarat ca, in ceea ce-l priveste, prefera sa lupte pentru o functie in Executiv, intrucat nu se simte pregatit pentru Legislativ.

"Sunt prea tanar pentru a deveni parlamentar", ne-a spus Seres. Totodata, el a precizat ca va avea o discutie pe aceata tema cu presedintele umanist Dan Voiculescu, chiar saptamana aceasta.

Listele comune ale Uniunii Nationale PSD+PUR vor fi finalizate in urmatoarele zile, conform declaratiilor reprezentantilor celor doua formatiuni, urmand a fi date publicitatii spre sfarsitul saptamanii.