Mijlocasul a explicat destinatia pe care au avut-o cuvintele deloc ortodoxe adresate stelistilor dupa golul marcat vineri. Gestul lui Marian Aliuta, surprins vineri seara si de camerele postului de televiziune National dupa ce a marcat primul gol pentru Rapid, l-a adus pe fotbalist intr-un conflict deschis cu fosta sa echipa, Steaua.

Mai intii Mirel Radoi s-a aratat mirat de atitudinea ex-coechipierului sau, iar apoi suporterii ros-albastri i-au dedicat un spatiu insemnat pe site-ul www.fcsteaua.ro. Sub titlul “Moartea unui idol”, fanii stelisti il acuza pe fotbalist de lipsa de caracter: “Aliuta are talent cu carul. Dar asta nu-i de ajuns.

Pentru a fi un mare jucator, iti trebuie caracter, vointa de a fi cel mai bun, respect pentru colegi si pentru adversari. La Steaua era platit regeste, devenise idolul tribunelor. A facut citeva meciuri excelente si apoi s-a multumit si ne-a multumit cu cite o faza de care numai el era in stare”.

Intrebat ieri despre acest incident, fotbalistul a precizat din capul locului ca a fost prost inteles. “Gestul meu nu s-a adresat suporterilor Stelei, ci unor oameni din acest club, carora nu le dau numele. Cu fanii din Ghencea n-am nimic, chiar ei m-au sustinut in momentele grele, atunci cind aceste persoane imi doreau numai raul.

Oricum, vreau sa inteleaga ca acum sint la Rapid, unde ma simt bine si unde am intilnit un public care ma sustine si pentru care o sa dau totul pe teren”, a declarat Marian Aliuta.

"Nu-mi sta in caracter sa injur, dar gestul pe care l-am facut dupa golul inscris contra Gloriei l-am adresat numai unor persoane din clubul Steaua si nicidecum suporterilor acestei echipe"

Marian Aliuta

Amical cu Sahtior Donetk?

Pentru pauza de campionat datorata meciului echipei nationale cu Cehia, giulestenii isi propusesera disputarea unui amical, in intentia lor fiind invitarea formatiei Sahtior Donetk la Bucuresti.

Ucrainenii se pare insa ca vor avea un numar insemnat de internationali convocati la loturi, la ultima actiune similara lui Mircea Lucescu plecindu-i 14 fotbalisti, astfel ca asupra disputarii jocului planeaza incertitudinea.

Fug de terenul de la ProRapid

Rapidistii incearca pe cit posibil sa nu se antreneze la baza ProRapid din cauza terenului denivelat pe care il au la dispozitie. Intrucit celelalte suprafete de joc au fost renovate, Lucescu e nevoit sa apeleze la ultimul teren, care are o calitate ce lasa de dorit.

Din acest motiv, giulestenii se pregatesc ba pe Giulesti, ba pe stadionul National din Complexul “Lia Manoliu”, in ultimul caz platind chirie ori de cite ori apeleaza la acest teren.

Perja a scapat de ghips

Daca in ultima etapa Rapid a avut apararea decimata, Razvan Lucescu fiind nevoit sa apeleze la un jucator de la Magnetica pentru a-si completa lotul, in perspectiva partidei urmatoare el va conta si pe Marius Constantin si pe Maftei, care vor reveni dupa suspendari. Vestile sint imbucuratoare si in privinta altor doi absenti, Rada si Perja (foto).

Primul face antrenamente cot la cot cu restul coechipierilor, fiind trecut si pe lista de rezerve la partida cu Gloria, iar cel de-al doilea si-a scos ieri ghipsul. Perja va mai sta o saptamina pina sa treaca la alergari, revenirea lui urmind a se produce dupa mijlocul lunii octombrie. iulian.anghel@prosport.ro