Organizatia Oamenilor de Afaceri a PD are programata, pentru inceputul lunii octombrie, lansarea festiva a unui film despre organizatie. Productia este gandita sub forma unui documentar si prezinta un istoric al organizatiei, infiintata in 2002, la initiativa presedintelui Marius Marinescu, sufletul organizatiei.

Filmul va reprezenta o premiera pe piata marketingului politic, fiind prima productie de acest gen.

Organizatia Oamenilor de Afaceri din Intreprinderile Mici si Mijlocii si Pentru Mediul de Afaceri, cum este denumirea ei completa, a reprezentat si ea o premiera la aparitie, fiind deocamdata singura organizatie de partid cu structuri bine conturate ce reprezinta interesele IMM-urilor si a incercat atragerea oamenilor lor catre un partid, intamplator social-democrat.

Totusi, de ce PD? „Am venit la domnul Traian Basescu si am discutat si, impreuna cu domnul Blaga, ne-a incurajat si ne-a inspirat incredere. Traian Basescu este singurul lider credibil din Romania“, explica Marius Marinescu.

„Conducerea PD ne-a pus la dispozitie un sediu, in strada General Berthelot 27, pe care l-am amenajat si de unde am inceput sa contactam oamenii de afaceri din sectorul 1, apoi din tara“. Primul pas a fost facut in 26 august 2002, in jurul unui grup de initiativa, care, dupa discutiile cu conducerea PD, a lansat public proiectul.

In prezent, exista filiale in aproape toate judetele si sectoarele Capitalei.

Filmul este realizat de Petre si Alice Gheorghe, are o durata de 30 de minute si va cuprinde mai mult sau mai putin tot ce s-a intamplat pana acum cu organizatia.

Materialul leaga intre ele secvente cu diferiti membri ai organizatiei, surprinsi in diverse momente, cu secvente in care apare in plina actiune Traian Basescu sau alti lideri, printre care Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu etc.

Momentul lansarii filmului, anuntat pentru inceputul lui octombrie, cand campania electorala va intra in linie dreapta, va coincide cu lansarea site-ului organizatiei. Este de asteptat ca filmul sa ocoleasca un episod nefericit din istoria organizatiei. In 2003, intre Marinescu si conducerea PD au aparut niste neintelegeri, care a culminat cu o despartire.

Supararea nu a durat, insa, foarte mult, fiind reluata „construirea“ Organizatiei Oamenilor de Afaceri PD.

Organizatia a dat 11 dintre cei 17 consilieri PD de la Primaria Generala a Capitalei, explica Marius Marinescu, insistand ca, in general, membrii ei nu sunt „celebritati“, scopul declarat fiind de a „schimba imaginea omului de afaceri, care in acest moment se confunda cu cea a baronilor PSD“.

„Marea majoritate a membrilor nostri sunt tineri, in jur de 30 de ani, fac afaceri cinstite, corecte, realizeaza profit pentru societati si protectie sociala prin locuri de munca“, explica Marinescu. Nu exista nici un fel de contributie financiara obligatorie din partea membrilor, mai insista acesta.

Marinescu da asigurari ca nu isi doreste nici o functie in Guvern sau mai jos, dar spune ca organizatia pe care a format-o constituie un rezervor de specialisti pentru viitoarea administratie. Marius Marinescu este om de afaceri, in CV-ul sau fiind trecuta si o perioada cand se ocupa cu tranzactii financiare la Bursa din Londra si New York.