In luna august

Salariul mediu net - cu 0,4% mai mic decat in iulie

de George Solomon     Adevarul
Miercuri, 29 septembrie 2004, 0:00


Totusi, au crescut salariile minerilor si cele ale metalurgistilor * Cel mai bine platiti raman lucratorii din domeniul intermedierilor financiare, iar cele mai mici salarii se platesc in industria prelucrarii lemnului

Salariul mediu net pe economie a fost, in luna august, de 5.858.704 lei, in scadere cu 0,4 la suta fata de luna anterioara, pe fondul reducerii activitatii in mai multe sectoare, informeaza Institutul National de Statistica (INS). Si castigul salarial mediu brut a scazut cu 0,3 la suta, ajungand la 8,1 milioane lei.

Reducerile salariale au fost determinate de plata in luna iulie a primelor lunare si a primelor de vacanta in majoritatea domeniilor, precum si de reducerea volumului de activitate in mai multe domenii.

Cu toate acestea, au existat domenii unde salariile au crescut comparativ cu luna iulie: silvicultura, industria miniera, metalurgica, industria constructiilor metalice si a produselor de metal, celulozei, hartiei si produselor de hartie. Salariile nete din silvicultura au crescut, potrivit datelor INS, cu 2,6 la suta, pana la 5,67 milioane de lei.

In industrie, cea mai mare crestere a fost inregistrata in sectorul minier, unde salariul mediu net s-a ridicat la 10,22 milioane lei (in crestere cu 13,9 la suta), urmat de cel metalurgic (5,7 la suta) si cel al fabricarii celulozei si hartiei ( 4,3 la suta).

Cele mai mari scaderi ale salariilor medii s-au consemnat in industria mijloacelor de tehnica de calcul si birou, scaderea fiind de 13 la suta, pana la 6,6 milioane lei. In topul celor mai bine platite activitati raman intermedierile financiare (exceptand asigurarile si casele de pensii) cu 17,21 milioane de lei, in urcare cu 6,2 la suta.

Salariul mediu cel mai redus, de 3,46 milioane de lei, in scadere cu 0,9 la suta, a fost primit de lucratorii din domeniul prelucrarii lemnului si a produselor din lemn, cu exceptia mobilei.


50 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă