Doua diamante, cu o valoare globala de 11,5 milioane de euro, au fost sustrase luni, la Bienala anticarilor de la Luvru, din plin centrul Parisului, a anuntat politia, care considera acest furt ca o “cvasipremiera” prin “indrazneala” cu care s-a operat, relateaza AFP.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, hotul sau hotii ar fi profitat de o absenta a angajatilor Casei de bijuterii Chopard de la standul lor timp de 15 minute, intre orele 15,00 si 15,15, rastimp in care a fost fortata una din vitrine pentru a sustrage un prim diamant de 47 de carate, estimat la 6 milioane de euro, si un al doilea de vreo 30 de carate, estimat la 5,5 milioane de euro.

Conform sursei politiei, nu ar fi existat nici sistem de alarma, nici camere video de supraveghere. Dar Caroline Grousi, copresedinta Casei elvetiene de bijuterii Chopard, a dezmintit imediat atat absenta timp de 15 minute a angajatilor sai de la standul Bienalei anticarilor din Paris, cat si informatiile politiei cu privire la valoarea si caratele diamantelor disparute. “Este complet fals.

Toata echipa era prezenta, ba chiar era intarita cu o persoana in plus, fara sa mai punem la socoteala agentii de paza, deoarece asteptam vizita doamnei Raffarin, sotia primului ministru al Frantei”, a precizat ea.

Potrivit reprezentantei Chopard, furtul a fost opera unor profesionisti, dat fiind ca s-a petrecut extrem de rapid.