Schimbarea celui mai cunoscut moderator TV din lume, anuntata cu 5 ani inainte

Celebrul moderator al emisiunii “Tonight Show” de la NBC, Jay Leno, a anuntat luni ca va fi inlocuit de mai tinarul Conan O’Brien (41 de ani).

Chiar la emisiunea in care se aniversau 50 de ani de la infiintare, Leno a facut public faptul ca O’Brien a semnat un contract cu NBC pentru a fi urmatorul moderator al emisiunii “Tonight Show”.

Schimbarea se va produce abia in 2009, cind expira contractul lui Leno cu NBC. In acel moment, la virsta de 59 de ani, Leno ar putea aniversa 17 ani de prezenta ca moderator al reputatei emisiuni.

Predecesorul sau a fost Johnny Carson, o adevarata legenda a televiziunii, acesta fiind gazda talkshow-ului nocturn pentru 30 de ani. Cind a preluat postul de moderator la “Tonight Show”, Leno a concurat la angajare cu David Letterman, confruntarea lor ajungind subiect de film. Succesorul lui Jay Leno il ironizase pe acesta chiar cu citeva saptamini in urma.

O’Brien nu este nici el un necunoscut, fiind in prezent gazda unui “Late Night Show” tot la NBC. Postul lui Leno a fost estimat ca aducind un venit de aproximativ 20 de milioane de dolari.

Criticii de televiziune sint totusi de parere ca stilul de umor care l-a facut celebru pe O’Brien este mai apropiat de cel al rivalului lui Leno, David Letterman.