Constructorul auto francez Renault a anuntat, marti, ca a lansat pe piata croata modelul Logan, masina construita de filiala romana Dacia a grupului Renault.

Berlina Logan va fi vanduta in Croatia la un pret cuprins intre 7.000 si 8.300 de euro in functie de puterea motorului si de echipamente, a indicat un responsabil al Renault Croatia, Kresimir Sajc. Grupul Renault, care a lansat deja modelul Logan in Romania, intentioneaza sa vanda anul viitor in Croatia aproximativ 1.100 autoturisme Logan.

"Ar fi prea ambitios sa speram sa inregistram rezultate mai bune avand in vedere experientele precedente cu celelalte modele Dacia", a precizat Kresimir Sajc.

Potrivit rezultatelor unui studiu de piata, consumatorii croati sunt interesati mai degraba de design decat de pret atunci cand cumpara un autoturism.

In 2003 in Croatia, tara cu 4,4 milioane locuitori, au fost achizitionate 75.000 autoturisme, in crestere cu 4.000 comparativ cu anul precedent.

Anul trecut, Renault a fost marca preferata a croatilor, cu 13.000 de autoturisme vandute, urmata de Opel, Citroen si Peugeot.