Fabrica de Tigarete din municipiul Sfantu Gheorghe si-a oprit, ieri, productia pentru ca are in stoc 200 de tone de tigarete care trebuie vandute pana la sfarsitul acestui an si de anul viitor se vor folosi alte tipuri de ambalaj.

De la 1 ianuarie 2005 intra in vigoare o lege care ii obliga pe producatori sa foloseasca noi tipuri de ambalaje, motiv pentru care a fost luata decizia de oprire a utilajelor de productie a tigaretelor. Noile ambalaje vor avea chenar negru si inscriptii legate de consecintele daunatoare ale fumatului asupra sanatatii.

Liderul de sindicat din fabrica, Sandor Csaba, a declarat ca muncitorii de la sectia de productie au trecut la prelucrarea manuala a tutunului. Decizia opririi productiei ii ingrijoreaza pe cei 308 muncitori ai fabricii, care se tem ca isi vor pierde locurile de munca, a afirmat liderul sindical.

Fabrica de Tigarete din Sfantu Gheorghe este a treia fabrica apartinand Societatii Nationale Tutunul Romanesc (SNTR) care isi opreste productia.

Fabrica de Tigarete din Sfantu Gheorghe produce lunar intre 150 si 200 de tone de tigarete, insa capacitatea de productie este de trei ori mai mare. Fabrica este una dintre cele mai vechi societati din judetul Covasna, fiind infiintata in urma cu peste o suta de ani.